Kalles «demontreneren» som har tryllet bort krisen

Høgmo hylles i Sverige igjen.

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo tok over et nedrykkstruet Djurgården-lag i mai.

Siden da har Allsvenskan-klubben vunnet seks, spilt fire uavgjort og tapt tre kamper.

Fansen har kalt ham Per «Messias» Høgmo, og etter at klubben i går slo Syrianska 3-1 på bortebane, og dermed inntok tiendeplass, får nordmannen ros i svensk presse på ny.

- Sensasjonelt
I sin spalte i Expressen skriver Mathias Lühr at Høgmo har tryllet bort krisen klubben var i under den tidligere treneren Magnus Pehrsson.

Han beskriver Høgmo som «demontreneren» og mener jobben nordmannen har gjort er sensasjonell.

Selv er ikke nordmannen like raus når han skal vurdere egen innsats.

- Er du «demontreneren» som har tryllet bort krisetidene?

- Ja, jo.. Jeg tror vi har spilt 13 seriekamper, pluss én cupkamp. Nå har vi fått strukturert opp laget veldig godt, vi har en god treningskultur og vi har fått en tydelig idé på hvordan vi vil framstå i angrep og forsvar, sier den tidligere Tromsø-treneren til Dagbladet.

- Spillerne utvikler seg dag for dag. Det rår en god ånd i klubben, alle jobber i samme retning - både fansen, ledelsen og sporten. Det gleder meg å se, legger han til.

To keepertabber
Kampen mot Syrianska startet imidlertid ikke positivt. I alle fall ikke for Djurgårdens norske keeper Kenneth Høie, som lot et slapt skudd trille mellom beina hans og i mål.

Men ti minutter før slutt sørget Syrianskas målvakt for at Høies tabbe gikk i glemmeboka. Dejan Garaca vartet nemlig opp med en betraktelig verre blunder.

Djurgården ligger foreløpig fem poeng over kvalik, og seks poeng unna femteplassen.

- Vi møter Elfsborg - som ligger på sjetteplass - hjemme nå på søndag. Vinner vi den, kan vi se oppover. Men fortsatt tar vi den gode, gamel én kamp av gangen, forteller Høgmo.

PS! Du kan se de to keepertabbene i videoen øverst i saken.

«MESSIAS»:: Per-Mathias Høgmo har tatt Djurgården opp fra nedrykksstriden siden han overtok som trener i mai. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix
«MESSIAS»:: Per-Mathias Høgmo har tatt Djurgården opp fra nedrykksstriden siden han overtok som trener i mai. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix Vis mer