Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil Meek går i buret mot Kamaru Usman i UFC

Kalles «Det nigerianske marerittet» - Dette venter Meek natt til mandag

Møter motstanderen «ingen» vil møte.

DEBUTEN: Meek gikk seirende ut fra sin første kamp i UFC mot Jordan Mein. Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports
DEBUTEN: Meek gikk seirende ut fra sin første kamp i UFC mot Jordan Mein. Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Emil Meek slet mye med skader i 2017, men er endelig klar for å gjøre comeback i UFC-sirkuset. Natt til mandag, rundt klokka 04.00 norsk tid, skal Meek i aksjon igjen.

I andre enden av oktogonen venter det de aller fleste betegner som Meeks tøffeste motstander til nå.

Nordmannen, som hittil kun står med én UFC-kamp under beltet, møter Kamaru Usman. Motstanderen går under kallenavnet «det nigerianske marerittet», noe som vitner om at det vil bli en tøff kveld for Emil «Valhalla» Meek i St. Louis.

Kun et tap i karrieren

Nigeriansk-fødte Kamaru Usman står med elleve seire og kun et tap hittil i sin profesjonelle MMA-karriere.

Sist Usman tapte var tilbake i 2013, to år før han vant realitykonkurransen «The Ulitmate Fighter» i regi av UFC sommeren 2015.

Siden han kom inn i UFC har han vunnet alle sine seks kamper.

Rangert som nummer ti

29-åringens forrige kamp i UFC, mot Sérgio Moraes, vant han på knockout bare to minutter og 48 sekunder ut i kampens første runde. Usman har steget gradvis på UFCs egen ranking ​og er for øyeblikket rangert som nummer ti i 77-kilos klassen weltervekt.

I praksis betyr det at Usman kan få en tittelkamp, selv om mye skal til for at det skal kunne skje i nær fremtid. Det er nok noe Usman selv er smertelig klar over, og det er ingen tvil om at han helst ønsker seg en mer profilert motstander, i stedet for et møte med Meek.

I oppladningen inn mot kampen har Usman gjentatte ganger gått ut mot nordmannen, og presisert at han ikke vil ha denne kampen.

- Den er rett og slett ikke stor nok, ifølge Usman selv. Meek fortjener ikke å gå kampen, raste han på Twitter i desember. Han gir også Meek skylden for at kampen ble flyttet fra høyprofilerte UFC 219 til Fight Night i St. Louis, noe som blir sett på som et mindre stevne.

Mangelen på motivasjon inn mot møtet med Emil Meek kan vise seg å være en stor fordel for det norske håpet, som er toppmotivert og ser på dette som en stor sjanse til å virkelig etablere seg i UFC.

Kampen flyttet

Kampen skulle egentlig gått av stabelen 30. desember i Las Vegas i forbindelse med UFC 219, men sjefen Dana White og resten av UFC-ledelsen besluttet å flytte weltervekt-møtet til UFC fight night 124 i St. Louis. Dette for å skape mer oppmerksomhet rundt stevnet i Missouri.

Noe av grunnen er nok også at Meek ikke ble klar til kampen før så sent som 1. desember, etter visumtrøbbel ​for å komme inn i USA.

Meek tilbydde Usman å flytte kampen til Canada, men fikk blankt nei fra motstanderen. Grunnen skal ha vært at Usmans familie allerede hadde kjøpt flybilletter til Las Vegas. Hør Meek forklare mer om den uheldige oppladningen til kampen her, i prat med Ariel Helwani, i det amerikanske programmet MMA-Hour.

Hovedkortet med Meek vs. Usman i St. Louis starter like etter klokka 04.00, natt til mandag. Kampen kan ses på Viaplay Fighting.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!