-Kalles Kaviar er en kul V65-vinner

Frode Hamre har stor tro på Kalles Kaviar. Men seiersambisjonene stopper ikke der.

(Dagbladet.no): -Jeg er helt overbevist om at Kalles Kaviar må trave i dødens. Men jeg er også trygg på, at han vinner. Dette er en skikkelig kul hest, som bare gjør det han må for å vinne. Jeg tror absolutt ikke, at han har vist hele sitt register ennå, sier Frode Hamre om Dagbladets banker i V65-5 på Bjerke onsdag kveld.

Det å kjøre riktig i dødens, eller utvendig for lederen, er en kunst. Men er det noen som behersker det, er det nettopp Hamre-brødrene Frode og Atle.

-Takk for det.

Jeg er faktisk enig i, at det er en kunst å utføre dødenskjøring på rett måte. Det er altfor mange som blir fristet til å knekke lederen nedover siste bortre langside. Men samtidig byr de da andre inn i kampen og blir gjerne passert av to-tre hester når melkesyra melder seg på oppløpet. Det er her det gjelder å være tålmodig. Dette kan Atle. Jeg er helt sikker på, at han ikke lar seg friste til  å øke farten for tidlig, slik at han byr Victory Håleryd, som må trave i køen inn i kampen. Og så må han kjøre såpass fort, at han samtidig mørner Kellygrace Hanover tidsnok. Dette skal han greie, forsikrer lillebror Frode og gir full tillit til Atle.

Ekstra gir og tåvekt

Frode Hamre forteller også, at de bevisst venter med å sette på draskylappene for første gang. Kalles Kaviar er rett og slett for god for grunnlaget sitt. Selv om han er bedagelig, vinner han løpene for tiden.

-Vi venter med det ekstra giret, som han garantert vil tenne på til det er nødvendig. Når vi møter hester av større kaliber, enn det han håndterer for tiden. Vi har forøvrig funnet ut av balansen og har faktisk satt på ham noe så gammeldags som to punds tåvekter. Dermed kaver han ikke i ren iver på startsiden. Dette utstyret forsvinner, når han er blitt mer sikker på seg selv i startfasen, forteller Frode Hamre til Dagbladet.no.

Frode Hamre har ikke bare tro på Kaviar på seierssmenyen. Han tror også M.T. Allan kan ta seg av V65-2.

-Vi setter på hele skylapper til dette løpet. Jeg tror ingen kan ta en lengde på M.T. Allan. Sprint er en fordel. Jeg tror sjansen til å lede hele veien er svært bra. Jeg har respekt for Pole Position, som sannsynligvis er en bedre hest enn M.T. Allan, men han står jo mye vanskeligere til i bakspor fra start, sier Hamre.

KUL VINNER. Frode Hamre forteller at Kalle Kaviar er en kul type, som vinner på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
KUL VINNER. Frode Hamre forteller at Kalle Kaviar er en kul type, som vinner på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer
KALD KUSK. Atle Hamre skal vise sine evner til å vinne fra dødens med Kalles Kaviar.