Emilie Olimstads tøffe valg

Kalles «Norges nye superstjerne», men nå står Emilie (18) overfor et tøft valg

Emilie Olimstad må velge hvilken idrett hun skal satse på. - Et luksusproblem, sier 18-åringen.

TOK MEDALJE. Emilie Olimstad og Frida Berntsen tok bronse i ungdoms-OL i Buenos Aires i fjor. Det ga mersmak for Olimstad. Foto: CEV
TOK MEDALJE. Emilie Olimstad og Frida Berntsen tok bronse i ungdoms-OL i Buenos Aires i fjor. Det ga mersmak for Olimstad. Foto: CEV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag skal Norge spille EM-kvalik i volleyball i Ekeberghallen i Oslo.

Det norske damelandslaget er i realiteten ute av kampen om EM-billett, men for stortalentet Emilie Olimstad (18) er kampen mot Ukraina viktig.

- Vi går ikke videre uansett, men hver gang man spiller kamp, så vil man jo vinne. Det hadde vært sykt gøy å hevde seg mot et lag som Ukraina. Når du spiller landskamp, så er det også mange som ser på, sier Olimstad til Dagbladet.

18-åringen fra Åmli har fått noen tilbud fra utenlandske klubber etter å ha spilt juniorlandskamper for Norge. Nå er hun spent på hvilke muligheter som kan by seg etter kampen mot Ukraina for seniorlandslaget.

- Det viktigste er at laget spiller bra. For meg handler det jo om å bidra til at laget gjør det, men det er ikke noe å legge skjul på at denne kampen gir meg muligheter, sier Olimstad.

Luksusproblem

Planen er at landslaget skal bygges rundt Olimstad, som tok bronse sammen med Frida Berntsen i sandvolleyball i ungdoms-OL i fjor.

18-åringen, som trives like godt på sand som innendørs, omtales som «Norges nye superstjerne» av tidligere sandvolleyballspiller Iver Horrem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer