Kalmar-trener Nanne Bergstrand i Bergen for å «skaffe seg et bilde av norsk fotball»

Var Brann-aktuell i 2008, avkrefter at det er tilfellet nå.

KOBLES TIL BRANN - IGJEN: Nanne Bergstrand var aktuell for jobben som Brann-trener i 2008. På sosiale medier linkes han til Bergen igjen, men avkrefter selv at det er tilfellet. Foto: Arne Forsell / Digitalsport
KOBLES TIL BRANN - IGJEN: Nanne Bergstrand var aktuell for jobben som Brann-trener i 2008. På sosiale medier linkes han til Bergen igjen, men avkrefter selv at det er tilfellet. Foto: Arne Forsell / DigitalsportVis mer

(Dagbladet): Tidligere denne måneden kom beskjeden: Nanne Bergstrand gir seg som Kalmar-trener når kontrakten hans går ut etter sesongen. 57-åringen har vært trener for klubben siden 2002, og hadde også en periode som Kalmar-sjef i 1998-99. Totalt har han vært Kalmar-trener i 13 sesonger.

I helgen var Bergstrand i Bergen. Søndag så han Brann - Rosenborg, mens han ifølge Twitter-meldinger skal ha spankulert langs brygga i Bergen mandag ettermiddag, før han dro til Halmstad for å ta en kikk på Kalmars neste motstander i Allsvenskan.

Assistent til Bergen At en svensk fotballtrener er i Norge for å se en kamp er nok ikke så oppsiktsvekkende, men det som fikk ryktene til å svirre på sosiale medier i går, er at Bergstrand i 2008 ble linket til den ledige jobben som Brann-trener. Kalmar avslo Bergens-klubbens framstøt, i en trener-jakt som også inkluderte Åge Hareide, Nils Johan Semb og Hans Backe. 

I tillegg er det allerede klart at Kalmars assistenttrener og Nanne Bergstrands høyre hånd, Patrik Hansson, flytter tilbake til Bergen av familiære årsaker i løpet av høsten. Hansson jobbet i Brann fra 1991 til 2012, men forlot klubben fordi han var misfornøyd med behandlingen han hadde fått av klubben.

Holder alle dører åpne Overfor den svenske avisa Barometern avviser Bergstrand at han igjen er aktuell som Brann-trener.

- Det var to grunner til at jeg var i Bergen. Den ene er at det var en agent som ville at jeg skulle se på en spiller som passer inn i spillesystemet mitt. Den andre grunnen er at jeg ville skaffe meg et bilde av norsk toppfotball.

Han vil ikke avsløre hvilken spiller han så på, men sier til Barometern at det ikke er snakk om en spiller for Kalmar.

- Det handler først og fremst om neste år, og om jeg har en jobb da.

Og blir den jobben i Bergen? Det vil tiden vise, men det har ikke vært noen form for dialog mellom Bergstrand og Brann enda.

- Jeg har ikke hatt noen som helst kontakt med Brann. Jeg holder fortsatt alle dører åpne, jeg har ikke pratet med noen klubber enda.

Nåværende Brann-trener Rune Skarsfjord har kontrakt ut 2014.