Kalou forlenget den utrolige hjemmerekka

1675 dager siden Chelseas siste tap på Stamford Bridge.

(Dagbladet.no): Chelsea - Manchester United 1-1.

21. februar 2004, 1-2 for Arsenal.

Det var sist Chelsea tapte hjemme på Stamford Bridge i Premier League - det er 1675 dager, 84 kamper og 61 seire siden.

Det skjedde ikke i ettermiddag heller.

Til tross for en tidlig Manchester United-scoring og en Wayne Rooney i praktslag, og selv om United holdt på ledelsen til det var ti minutter igjen, så måtte det komme, utlikningsmålet.

Salomon Kalou steg til vers på et frispark fra John Obi Mikel, og sørget for poengdeling på brua - mellom to lag som laget fest i høy kvalitet på en søndag.

- Vi hadde flere sjanser enn dem, men vi misset en del foran mål. Denne kampen er en av de beste vi har spilt denne sesongen, for vi har mange problemer, sier Chelsea-manager Luiz Felipe Scolari ifølge nyhetsbyrået PA.

- Vi var bare ti minutter fra seieren, og det var selvsagt skuffende for oss, sier målscorer Park som mener også United brente for mange sjanser.

JEVNE MESTERKANDIDATER: Salomon Kalou steg til værs og sørget for poengdeling på Stamford Bridge. Manchester United så en stund ut til å kunne bryte Chelseas seiersrekke, men London-laget nekter å tape hjemme. Foto: AFP/SCANPIX
JEVNE MESTERKANDIDATER: Salomon Kalou steg til værs og sørget for poengdeling på Stamford Bridge. Manchester United så en stund ut til å kunne bryte Chelseas seiersrekke, men London-laget nekter å tape hjemme. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Svak Cech-inngripen

Rio Ferdinand, av alle, fikk den første ordentlig store sjansen i ettermiddag.


Wayne Rooney dyttet ballen til side da United kom tre mot to på en overgang, men Petr Cech gjorde en fantastisk redning på kloss hold-avslutningen til eks-spiss Ferdinand.

Det gjorde han imidlertid ikke da Ji-Sung Park fikk gi bortelaget ledelsen etter 18 minutter.


Dimitar Berbatov skjøt fra seksten meter, Petr Cech ga en lett retur, og koreaneren var våkent framme for å sette inn ledermålet.

Chelsea-straffe?

Like etter kunne en strengere dommer gitt Chelsea straffe, og Edwin van der Sar rødt kort, da målvakten feide Florent Malouda overende inne i feltet.


Mike Riley vinket spillet videre, men van der Sar måtte forlate banen likevel - på grunn av smellen han pådro seg i duellen med Chelsea-kanten.

Kalou forlenget den utrolige hjemmerekka

Etter pause kom Chelsea sigende. Didier Drogba ble satt inn, Lampard og Ballack ble flyttet høyere - og da kom sjansene også.

Joe Cole viste stor egoisme da han ikke spilte Anelka da de to kom alene med innbytter Kuszczak noen minutter ut i andre omgang, men måten Anelka tok vare på Chelseas enorme sjanse tjue minutter før slutt unnskylder kanskje Coles tunnelsyn.

Ballen ble spilt inn fra høyre mot en totalt ensom franskmann, som to meter fra mål bare hadde å velte ballen over linja.

Men Anelka fikk ikke stokket beina, Chelsea måtte fortsette jaget etter utlikning - og det måtte en innbytter til.

Kalou på hodet

Salomon Kalou erstattet Michael Ballack kvarteret før slutt, og fem minutter senere gjorde han seg fortjent til tittelen superinnbytter.

John Obi Mikel slo frispark fra dyp posisjon, og inne i feltet var Kalou luftvåpenet som måtte til for hjemmelaget.

23-åringen var høyest av alle inne foran Thomas Kuszczak, styrte ballen i riktig retning, og Chelsea hadde endelig fått hull på byllen.

Flere mål ble det ikke. 1-1 er vel et riktig resultat etter en strålende forestilling på Stamford Bridge, Manchester United viste at de selvfølgelig ikke kan avskrives denne sesongen, mens Chelsea viste at det er bortimot umulig å slå dem på eget gress.

- Jeg føler vi har forsømt en god sjanse. Hadde vi hatt litt mer energi med tanke på spillerne som mangler kamptrening, hadde vi nok klart oss, sier United-manager Alex Ferguson til Sky Sports.

- Mange snakket om at Chelsea kunne få en luke på ni poeng, men vi har en kamp mindre spilt nå, som kommer til å bli viktig, sier skotten.

PS. Cristiano Ronaldo fikk det meste av omtalen før denne kampen, men vi skal ikke bruke mye tid på de 35 minuttene portugiserne spilte i ettermiddag. Ronaldo pådro seg et fjollete gult kort i et forsøk på å snakke et tilsvarende på Kalou, og var ellers anonym til han å være.

TAM: Cristiano Ronaldo hadde ingen stor ettermiddag på Stamford Bridge.
STARTET RØDT: Ji-sung Park var våkent framme da Petr Cech ga en enkel retur på skuddet fra Dimitar Berbatov, og United tok ledelsen på Stamford Bridge.
STRAFFESITUASJONEN: Edwin van der Sar feide Florent Malouda overende, men fikk dommer Rileys medhold i at han var på ballen.
UT MED SKADE: van der Sar måtte gi seg etter duellen med Malouda. Også Chelseas Ricardo Carvalho forlot banen tidlig, mens Deco kastet inn håndkleet allerede før kampstart.
GLAD SCOLARI: Chelsea-treneren feiret utlikningsmålet med spillerne.
TØR IKKE SE: Det så lenge ut til at Chelseas fantastiske hjemme-rekke skulle ryke i ettermiddag.