Kalte Fifa fotballtyver og trynet i fontene

Nå beklager Premier League-sjefen. Video!

TRÅKKET FEIL: Sir Dave Richards (nummer to fra høyre) kom med sterke anklager mot Fifa og Uefa på åpningen av sportskonferansen i Doha i går. Her med  FIFA-visepresiden Prince Ali Bin Al Hussein (fre vensttre), Haroon Lorgat i det internasjonel cricketforbundet og rugbyforbundets Bernard Lapasset. Foto: REUTERS/
TRÅKKET FEIL: Sir Dave Richards (nummer to fra høyre) kom med sterke anklager mot Fifa og Uefa på åpningen av sportskonferansen i Doha i går. Her med FIFA-visepresiden Prince Ali Bin Al Hussein (fre vensttre), Haroon Lorgat i det internasjonel cricketforbundet og rugbyforbundets Bernard Lapasset. Foto: REUTERS/Vis mer

(Dagbladet): Sir Dave Richards er styreformann i Premier League.

I går skapte han en liten skandale på en sportskonferanse i Qatar, da han kom med krasse beskyldninger mot det internasjonale- (Fifa) og det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Richards startet sin tale med historien om fotballens opprinnelse i Sheffield for 150 år siden, skriver BBC.

Gjeng med tyver - England ga verden fotball. 50 år seinere kom en gjeng gående og sa «dere er løgnere». De stjal fotballen, og de er kjent som Fifa, sa Richards og la til:

- 50 år seinere kom en ny gjeng, de het Uefa. De stjal litt mer.

Som om det ikke var nok avsluttet Richards kvelden i gulfstaten med et besøk på sykehuset. Ifølge nyhetsbyrået PA gikk han på snørra, fikk vondt i beinet og måtte sjekkes opp av leger.

Dagen derpå kommer Richards med en uforbeholden unnskyldning, for tyveri-uttalelsene. De var nemlig bare ment som spøk.

- Mine kommentarer om fotballens arv var lystig ment. De har ikke blitt mottatt på den måten, og jeg angrer dypt for at jeg sa det hvordan dette påvirker Fifa og Uefa, sier Richards.

Premier League-styreformannen har tidligere uttalt at Qatar må selge øl under VM i 2022, eller bli boikottet av fansen.

Var ikke full Eventuelle mistanker om øl-inntak eller høy promille i forbindelse med fallet i fontene avvises av Bolton-styreformann Phil Gartside, som så Richards falle i mørket.

- De hadde slått av lysene, han trodde han gikk på en marmorflate. Så gikk foten ned i vannet, han falt og skaden foten sin stygt. Antydninger om drukkenskap er nonsens, dette er et alkoholfritt sted, sier Gartside.

Premier League-organisasjonen har allerede tatt avstand fra sin styreformanns uttalelser.

- Sir Dave er på konferansen på egen regning, som privatperson. Hans meninger gjenspeiler ikke på noen måte Premier Leagues, sier en talsmann.