BLE ETTERINNKALT - MELDTE FORFALL: Flere har kritisert U21-landslagsledelsen for å utelate Magnus Wolff Eikrem fra troppen til kampene mot Aserbajdsjan og England. I dag ble Molde-eleganten tatt ut, bare for å melde forfall.  Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
BLE ETTERINNKALT - MELDTE FORFALL: Flere har kritisert U21-landslagsledelsen for å utelate Magnus Wolff Eikrem fra troppen til kampene mot Aserbajdsjan og England. I dag ble Molde-eleganten tatt ut, bare for å melde forfall. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

Kalte inn Eikrem og Drage - begge meldte forfall

- Vi begynner å bli vant med dette, sier Norges U21-sjef.

(Dagbladet): Mange reagerte, deriblant Ole Gunnar Solskjær, da Magnus Wolff Eikrem ikke ble vurdert som god nok for den siste U21-landslagstroppen.

I dag ble Molde-eleganten etterinnkalt etter at Jo Inge Berget meldte forfall. Også Tromsøs Remi Johansen og Thomas Drage ble hentet inn i troppen, men til landslagstrener Per Joar Hansens skuffelse fikk han forfall fra både Eikrem og Drage.

- Vi begynner å bli vant med forfall på U21-landslaget, så vi takler det, sier Hansen til Dagbladet.

- Må stole på klubbene
Berget, Eikrem og Drage var i aksjon under gårsdagens seriefinale på Alfheim. Førstnevnte gikk ut med en hamstringskade kort tid ut i 2. omgang, Eikrem forlot banen 20 minutter før slutt og Drage spilte hele kampen.

MELDTE FORFALL: Tromsøs Thomas Drage. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
MELDTE FORFALL: Tromsøs Thomas Drage. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

- Du sier dere begynner å bli vant til forfall - er det sånn at man tenker sitt?

- Vi må selvsagt stole på klubbene og spillerne, og ha en gjensidig tillit der. Om vi skulle være i tvil kan vi kalle dem inn og undersøke selv med vårt eget medisinske apparat, men mellom norske klubber og landslagslegene er det en klar forståelse: Er det forfall, så er det forfall, sier Per Joar Hansen.

Har brukt 40 spillere
Fra før har Joshua King trukket seg fra troppen, og keeper Arild Østbø er blitt erstattet av Anders Kristiansen. Odd Grenlands Torgeir Børven er også ny mann i troppen.

Ifølge Hansen har antall forfall hopet seg opp gjennom 2011.

FORFALL: Joshua King. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
FORFALL: Joshua King. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

- Vi har brukt til sammen 40 spillere i kampene i år, det er stort gjennomtrekk. Da vi spilte på Island sist følte vi at vi fikk en tropp som ikke bare presterte på banen, men også på trening og i gruppa. Det er viktig å få kontinuitet i dette for å vinne flest mulig kamper, og det får vi ikke av å måtte bytte 7-8 mann til hver eneste landskamp. Det er ikke bra, sier han.

Han vil ikke mistenkeliggjøre klubber for å holde igjen spillerne uten grunn, men varsler at de må ta en grundig gjennomgang av alle skadene etter sesongen.

- Vi må sjekke dette etter sesongen, og finne grunnene til alle skadene så vi får et helhetlig inntrykk av dette. Det er ikke gunstig å ha det som nå, sier Hansen.

FORFALL: Jo Inge Berget, som scoret mot Tromsø i går.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORFALL: Jo Inge Berget, som scoret mot Tromsø i går. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
VANT TIL MANGE FORFALL: U21-landslagstrener Per Joar Hansen sier de har brukt 40 spillere i år. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
VANT TIL MANGE FORFALL: U21-landslagstrener Per Joar Hansen sier de har brukt 40 spillere i år. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer