RASER: Karl-Heinz Rummenigge er ikke fornøyd med medias dekning av Bayern München. Foto: Alexander Hassenstein/Reuters
RASER: Karl-Heinz Rummenigge er ikke fornøyd med medias dekning av Bayern München. Foto: Alexander Hassenstein/Reuters Vis mer

Krise i Bayern München

Kalte inn til pressekonferanse. Så skjelte han dem ut

Bayern München-toppene kaller medias dekning «opprørende, respektløs og polemisk» og truer med søksmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når en klubb innkaller til pressekonferanse er det vanligvis for å annonsere en stor nyhet; for eksempel en treneransettelse.

Ryktene har gått rundt Niko Kovacs framtid ved roret i Bayern München, men da den tyske gigantklubben innkalte til pressekonferanse fredag var det ikke for å vise kroaten døra.

Foran et samlet pressekorps ga klubbens høye herrer sin fulle støtte til manageren, og kom samtidig med en kraftig angrep på media.

- Ingen grenser lenger

Bayern er en klubb som er vant til å vinne det meste i tysk fotball, og forventningene er bestandig enorme. Denne sesongen har det imidlertid buttet imot.

Kovacs ble ansatt i sommer til en hvis skepsis, og på sesongens sju første kamper har det blitt fire seirer, én uavgjort og to tap for Kovacs og hans menn. Det plasserer München-klubben på en foreløpig 6.-plass i Bundesliga, noe som er langt ifra godt nok i manges øyne.

Media er blant dem som har rettet kritikk mot den nåværende situasjonen i Bayern, og på fredagens pressekonferanse kalte klubbpresident Uli Hoeness og direktør Karl-Heinz Rummenigge oppslagene «opprørende, respektløs og polemisk».

De truet samtidig med å gå til rettslige skritt om ikke det blir en stopp på oppslagene.

- Jeg vet ikke om det er spesielle regler for media, men vi vil ikke lenger tolerere denne typen oppslag. I dag er en viktig dag, da vi informerer dere at vi ikke vil se slik nedsettende og hånlig journalistikk. Vi vil beskytte treneren, spillerne og klubben, sa Rummenigge.

Han mener at media ikke lenger viser noen verdighet, og refererte samtidig til den tyske grunnloven da han truet med å ta mediene til retten. Rummenigge truet med at medier som publiserer falske og spekulative oppslag kan vente seg en mail fra klubbens advokat.

- Det ser ikke ut til å være noen grenser lenger, spesielt for media og til og med for såkalte eksperter som tidligere har spilt for klubben.

Forsvarer Neuer

Bayern møter Wolfsburg på lørdag, og et tap her vil sende storklubben inn i en enda dypere krise.

Etter en rekke dårlige resultater den siste tiden har flere av klubbens største stjernen fått gjennomgå. Blant dem, VM-vinner og Tysklands førstekeeper, Manuel Neuer.

- Jeg har ingen ord for det jeg leser om Manuel Neuer. Jeg vil gjerne minne dere om at Manuel har blitt kåret til verdens beste keeper fire ganger, sa Rummenigge til media.

Tidligere på dagen holdt Kovacs sin egen pressekonferanse. Han mener det fremdeles er tidlig i sesongen og har langt ifra gitt opp å snu skuta.

- Alt er ikke så uhyggelig som det blir presentert, og jeg har tidligere understreket at alt ikke er rosenrødt. Å forandre ting bare for forandringens skyld fungerer aldri. Det gjelder å holde seg til planen, sa Kovacs.

Styrets offentlige støtte stopper derimot ikke spekulasjonene rundt managerens framtid, og blant navnene som har blitt hyppigst nevnt er tidligere Arsenal-manager, Arsène Wenger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer