Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kalte seg smart etter «tidenes mest usportslige øyeblikk». Nå har Ajax-stjerna snudd

- Jeg beklager.

BEKLAGER:  Joel Veltman har fått tid til å summe seg etter stuntet mot Sparta Rotterdam. Nå beklager han.  Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER:  Joel Veltman har fått tid til å summe seg etter stuntet mot Sparta Rotterdam. Nå beklager han.  Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dommeren blåste ikke av. Så lenge dommeren ikke blåser av spillet, er spillet i gang.

(Dagbladet): Paolo Di Canio vil neppe bli husket som et sjarmtroll verken på eller av fotballbanen, men han glimtet til i løpet av karrieren. Mot Everton i 2000 leverte han et minneverdig fair-play-øyeblikk:

Everton-keeper Paul Gerrard ble liggende med store smerter i 16-meteren etter en duell. Mens keeperen lå nede havnet et innlegg hos Di Canio, som hadde en god mulighet til å score. I stedet for stoppet han innlegget med hendene, og ba dommeren stoppe spillet.

Di Canio ble seinere belønnet med FIFAS fair play-pris for gesten.

Fikk gjennomgå

Det Joël Veltman gjorde i helga var ikke like sjarmerende. Ajax-stjerna fikk gjennomgå i media og i sosiale medier etter det The Telegraph omtaler som «tidenes mest usportslige øyeblikk».

Både Bild, The Sun, L'Equipe skrev om han i Europa. Det gjorde også meksikanske og vietnamesiske aviser, for å nevne noen.

Episoden, som du også kan se i videoen under, foregikk på denne måten:

En lagkamerat lå nede i store smerter da Ajax-vingen stoppet opp høyt oppe på motstanderens banehalvdel. Han gjorde motspiller Ivan Calero oppmerksom på skaden, roet helt ned, passet på at motstanderen gjorde det samme før han satt fart igjen.

Resultatet: Han ble slaktet av supportere verden over, og leverte et helt middels minus innlegg som Sporta Rotterdam-forsvaret hadde null problem med å klarere

Kuvendig

Veltman har fått tid til å summe seg etter episoden, og tok i dag til Twitter for å beklage stuntet.

- Jeg vil gjerne beklage overfor Sparta og spesielt Ivan Calero. Jeg skulle aldri ha gjort det. Når jeg ser tilbake på situasjonen forstår jeg det, skriver han.

Det var en helomvending fra ordene han valgte etter kampen:

- Jeg var bare smart. Jeg så at Bertrand lå nede og tenkte jeg kunne bruke dette til min fordel, sa han til The Mirror.

Lagkameratene var ikke like imponert.

- I garderoben fortalte de meg at de ville ha sparket meg ned hvis jeg hadde gjort det mot dem.

Ajax-trener Peter Bosz støtter stjernespiller:

- Dommeren blåste ikke av. Så lenge dommeren ikke blåser av spillet, er spillet i gang.

Jepp, og når en ny kasse åpnes, er det bare å rusle forbi de 45 som allerede står i kø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media