Kalvenes og Burnley tapte i debuten

Senket av to dødballmål.

HODESTERK: Stokes Ryan Shawcross (t.h.) strekker armen i været etter å ha headet inn 1-0.Foto: /ScanpixAP/PA, Anna Gowthorpe
HODESTERK: Stokes Ryan Shawcross (t.h.) strekker armen i været etter å ha headet inn 1-0.Foto: /ScanpixAP/PA, Anna GowthorpeVis mer

Christian Kalvenes fikk tillit fra start i den engelske ligaåpningen, men Burnleys comeback i toppserien endte med 0-2-tap mot Stoke.

Burnley er tippet en tøff sesong, og allerede etter en drøy halvtime var «The Clarets» under 0-2. Kalvenes startet på venstrebacken for opprykksgjestene, og dermed skrev han historie som første bergenser på øverste nivå i det engelske ligasystemet.

Ikke siden 1976 har Burnley tilhørt eliten i England. Kalvenes fikk frispark etter bare 37 sekunders spill etter å ha blitt utsatt for ulovligheter fra Stokes Ricardo Fuller. Nordmannen fikk også æren av å ta frisparket.

Kalvenes var involvert da Ryan Shawcross headet Stoke foran etter 19 minutter, men lysluggen kan neppe lastes for målet. Han prøvde å rette opp for en lagkamerat som glapp i markeringen av Shawcross, men ble for liten i duell med Stokes målscorer.

Et av Stokes mest effektive våpen sist sesong var Rory Delaps innkast. Veteranen ser ut til å fortsette i samme spor. Et innkast etter 33 minutter ble sendt i eget nett av Burnleys Stephen Jordan. Dermed ble Kalvenes og Burnley senket av to dødballmål.

Burnley hevet seg etter sidebytte, men maktet ikke å skape spenning. Stoke la seg bakover og satset på kontringer. Det var nær å gi 3-0, men Dave Kitsons kraftfulle forsøk smalt i tverrliggeren.

Kalvenes spilte hele kampen. Burnleys siste seier i den engelske toppdivisjonen kom mot Newcastle 17. april 1976.

Kanskje må opprykkslaget vente en god stund til før neste triumf kommer. I tur og orden venter nå Manchester United (h), Everton (h), Chelsea (b) og Liverpool (b).

(NTB)