Kalvenes tror han starter på benken

I Premier League-debuten.

BENKEN? Christian Kalvenes takler Arsenals Emmanuel Eboue i FA-cupkampen i mars. I morgen debuterer Kalvenes i Premier League for Burnley, men tror selv han starter på benken.Foto: Toby Melville, Reuters/Scanpix
BENKEN? Christian Kalvenes takler Arsenals Emmanuel Eboue i FA-cupkampen i mars. I morgen debuterer Kalvenes i Premier League for Burnley, men tror selv han starter på benken.Foto: Toby Melville, Reuters/ScanpixVis mer

Christian Kalvenes (32) tror ikke han er i startelleveren til Burnley allerede på åpningsdagen i Premier League, men ser framover mot en begivenhetsrik sesong på engelsk toppnivå.

Kalvenes og Burnley åpner sesongen borte mot Stoke i mrogen.

- Jeg forventer ikke å spille i seriestarten. Stephen Jordan har startet på venstrebacken for oss de siste treningskampene, og selv om vi har byttet på litt i oppkjøringskampene ligger det nok an til at han spiller mot Stoke, sier Kalvenes til NTB.

- Men jeg startet ikke de første kampene i fjorårssesongen heller, så det er åpen konkurranse om plassene.

En kjapp titt på statistikken for fjorårssesongen skulle tilsi et Kalvenes og Jordan er jevngode. Bergenseren fikk 24 seriekamper og fem cupkamper fra start forrige sesong, mens Jordan startet 26 opptredener i serien og sju i cupen. Begge gikk riktignok skadet i deler av sesongen.

«The Clarets»-manager Owen Coyle har også hentet inn canadiske David Edgar i sommer. Han har tidligere spilt venstreback med hell i Newcastle, men blir etter alt å dømme midtstopper i årets Burnley-mannskap.

Ilddåp

Tradisjonsrike Burnley får på ingen måte noe enkelt gjensyn med engelsk toppserie etter 33 år i lavere divisjoner. Etter seriepremieren mot Stoke følger gigantene Manchester United, Everton, Chelsea og Liverpool.

- Det blir en kjempeutfordring for oss. Det blir både spennende og vanskelig. Tøffe kamper kommer på løpende bånd, og det er omtrent bare storlag på dette nivået, sier Kalvenes.

Han innrømmer at spesielt kampen mot Liverpool på Anfield 12. september er et oppgjør han gjerne vil spille.

- Jeg har alltid vært Liverpool-tilhenger, og å få spilletid mot dem på Anfield ville vært utrolig stort.

Derby mot Gamst

For Burnley-supporterne blir nok kanskje lokalderbyene mot Morten Gamst Pedersens Blackburn enda større.

- Kampene mot Blackburn blir nok ekstremt tette og interessante, men det forventes også at vi trekker fullt hus på alle hjemmekampene denne sesongen. I fjor trakk vi bare 12-13 000 tilskuere på kampene våre, forteller Kalvenes.

Hjemmebanen Turf Moor har kapasitet til å huse i overkant av 22 000 tilskuere.

- Burnley er et gammelt storlag med mange lidenskapelige fans, og det er merkbart at flere og flere i byen følger tettere med laget nå, sier en forventningsfull Kalvenes.

(NTB)