Kamara: - Det kom ikke direkte overraskende

- Jeg har gjort det veldig bra i det siste.

 FULLTREFFERE:  Ola Kamara har skutt seg inn på landslaget, med ti mål på ni kamper i høstsesongen. - Det kom ikke direkte overraskende, sier 23-åringen om landslagsplassen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FULLTREFFERE: Ola Kamara har skutt seg inn på landslaget, med ti mål på ni kamper i høstsesongen. - Det kom ikke direkte overraskende, sier 23-åringen om landslagsplassen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Etter en svært god høstsesong for Strømsgodset ble Ola Kamara belønnet med en plass i Per-Mathias Høgmos første landslagstropp, til kvalikkampene mot Slovenia og Island.

- Det kom ikke direkte overraskende, for jeg har gjort det veldig bra i det siste, sier Ola Kamara til Dagbladet.

Og det stemmer. For etter at Kamara kom hjem fra en halv sesong i 1860 München i vår, har Godset-spilleren satt inn hele ti fulltreffere på ni kamper, og har vist svært god form.

- Det var en fin erfaring, og jeg har kommet tilbake med det jeg har lært der, og jeg har kommet tilbake i god form, sier Kamara om det han tok med seg fra den tyske klubben, hvor han var på utlån fra østerriske SV Ried.

Fikk beskjed av Johansen Kamara fikk selv ikke med seg at Høgmo leste opp navnet hans i dag, men fikk overlevert nyheten av landslagsspiller og lagkamerat Stefan Johansen etter dagens trening.

- Vi trente, og når vi kom til lunsj, så hadde sendingen begynt. Og da kom beskjeden opp på telefonen til Stefan Johansen, og det var artig, sier Kamara, som gleder seg over at både han og Johansen nå er på landslaget.

- Nå har jeg jo en roomie på samling, ler Godset-spissen.

23-åringen forteller at han har større mål enn å bare være med på landslagssamling, men at han ble veldig glad da han fikk høre at han var tatt ut. Nå håper han på å også få tre på seg landslagdrakta og score sitt første mål for Norge.

- Det hadde vært gøy å få spille. Jeg kommer jo inn med et bra scoringssnitt, og jeg regner med at det også er derfor jeg ble tatt ut, sier Ola Kamara til Dagbladet.

Og at det nettopp er derfor han er tatt ut bekreftet Høgmo selv på dagens pressekonferanse.

- Ola Kamara har spisskompetanse som målscorer, og det er veldig spennende det han har prestert nå i Strømsgodset. Jeg har lyst til å se ham på samling, sa den nye landslagssjefen til pressen på Ullevaal.

Vil bli toppscorer 23-åringen forteller at han vil tillate seg å nyte landslagsuttaket nå i kveld, men at det fra i morgen av er fokus på lørdagens kamp.

- Jeg har jo også en svært viktig sesongavslutning. Men jeg kan suge litt på karamellen nå i kveld, og så blir det fullt fokus på Vif-kampen fra i morgen, forteller 23-åringen.

Ikke bare drømmer Kamara om gull med Strømsgodset, som før helgens runde ligger to poeng bak Rosenborg, men han ønsker også å ta fra Frode Johnsen toppscorertittelen.

- Jeg har absolutt lyst til å bli toppscorer, men Frode Johnsen har sett veldig bra ut i det siste. Så det blir nok en kamp helt inn, akkurat som med gullet, sier Kamara.