Kamara: - Jeg håper Haugesund feirer som rockestjerner hele uka

TIL inviterte RBK inn i gullkampen og ligger på nedrykk.

TROMSØ (Dagbladet): Strømsgodset kunne avgjøre gullkampen borte mot nedrykkstruede TIL, men etter en sjansefattig og målløs kamp blir det spenning til siste serierunde.

Ingen av lagene hadde råd til å tape og det satte sitt preg på kampen, med negativt fortegn.

Dermed må Godset vinne hjemme mot Haugesund neste helg. Et Haugesund som i dag sikret bronsemedaljene. Det har også Ola Kamara fått med seg.

- Jeg håper Haugesund feirer som rockestjerner hele uka. Det er bare å glede seg, Drammen fortjener en stor fest, sier han til Cmore etter kampen.

- Gleder meg Godset-trener Ronny Deila var fattet og stolt av gutta etter at kampen var ferdig.

- Det var helt greit med uavgjort i dag. Vi klarte ikke å bryte igjennom, og de forsvarte seg veldig godt. Nå gleder jeg meg som bare det. Vi skal bite skikkelig fra oss på Marienlyst neste helg.

Heller ikke Tromsø fikk helt det resultatet de ønsket seg på Alfheim. Steinar Nilsen vet at «Gutan» har litt av en jobb foran seg i Bergen neste helg.

- Vi må reise til Bergen og vinne. Sånn er det av og til i fotball. Det er et veldig godt lag vi møter i dag så jeg vil gi en stor honnør til egne spillere i dag.
Dårlig statistikk Hjemmelaget manglet både kaptein Miika Koppinen og visekaptein Thomas Kind Bendiksen, men hadde i hvert fall statistikken på sin side. På sine fem tidligere forsøk har nemlig Ronny Deila aldri klart å ta poeng med Strømsgodset i Tromsø.

Begge lagene virket preget av stundens alvor, og første omgang var nesten helt uten målsjanser. Nærmest scoring kom Adama Diomande like før pause, men skuddet fra elleve meter ble avverget av TIL-målvakt Benny Lekström.

Store sjanser Bortelaget tok initiativet i andre omgang, uten å komme til de store sjansene. Etter 68 minutter ble superreserven Peter Kovacs, som har en fortid i TIL, byttet inn og Strømsgodset satte umiddelbart inn et voldsomt press mot TIL, fortsatt uten å komme til ordentlige sjanser.

Først ti minutter før slutt startet moroa.

Først avsluttet Ola Kamara fra hjørnet av sekstenmeteren, men Lekström hadde ingen problemer med å plukke skuddet.

Like etter smalt ballen i treverket på motsatt side etter et langskudd fra Remi Johansen.

- Det har vært litt stang ut for oss i år. Den fra Remi hadde fortjent å gå inn, sa Steinar Nilsen etter kampen.

På overtid fikk Godset et stor mulighet etter at Kovacs la til rette med hodet etter en corner, men ingen av lagkameratene klarte å stokke beina.

Tilspisset nedrykkstrid Også nedrykkstriden tilspisset seg etter Sarpsborg 08, Hønefoss og Sandnes Ulf alle vant. TIL er dermed på direkte nedrykksplass, bare én runde før slutt.

I siste serierunde får Strømsgodset besøk av Haugesund på Marinlyst, mens TIL reiser til Bergen for å spille mot Steinar Nilsens tidligere klubb, nemlig Brann.

PS. Kampen ble for øvrig spilt ti år og to dager etter at en overtidsscoring av Arne Vidar Moen borte mot Rosenborg, reddet TIL fra nedrykk i 2003-sesongen.