HAT-TRICK: Ola Kamara satte inn tre mål mot Real Salt Lake i mai. Her her går han for sitt tredje i 4-3-seieren. Foto: Dorn Byg/CSM
HAT-TRICK: Ola Kamara satte inn tre mål mot Real Salt Lake i mai. Her her går han for sitt tredje i 4-3-seieren. Foto: Dorn Byg/CSMVis mer

Kamara banker inn mål i USA. Nå er han kåret til ligaens heteste spiller

Nordmannen koser seg i USA.

Ola Kamara banker inn mål på bestilling for Columbus Crew og topper en rankingliste i MLS foran stjerner som David Villa og Frank Lampard.

Det er nettstedet Bleacher Report som vurderer spillerne i MLS gjennom sesongen. Forrige gang var Kamara på annenplass, denne gangen er han kåret til den heteste av dem alle.

– Columbus Crew har mange bekymringer for øyeblikket, men formen til Ola Kamara er ikke en av dem, skriver nettstedet.

Mauro Diaz fra FC Dallas ligger på annenplass, mens Ignacio Piatti fra Montreal Impact tar tredjeplassen. Mer kjente navn som Frank Lampard (6.-plass), David Villa (7.-plass) og Robbie Keane (15.-plass) er også på listen. Det samme er svenske Axel Sjöberg (13.-plass) som spiller for Colorado Rapids.

Kamara: – Koser meg

Den norske 26-åringen scoret sitt åttende mål for sesongen da Columbus tapte 1-3 for New England Revolution forrige lørdag. Alle målene har kommet i løpet av fem kamper fra start.

– Jeg føler selv at jeg er i kjempebra form, sa Kamara til NTB før lagets hjemmekamp mot Toronto natt til torsdag norsk tid. Den endte 1-1. Kamara spilte hele kampen, men kom ikke scoringslisten.

– Jeg scorer mye mål om dagen, så jeg koser meg med å spille fotball. Laget trenger ikke så mange poeng for å komme opp til playoff, og det er det som er målet.

Scoret hat trick

Kamara kom til Columbus Crew som utfordrer til navnebror Kei Kamara (som ligger på 14.-plass på listen), men fikk en lei start på MLS-eventyret med en strekk som holdt ham ute i seks uker. Etter skadeoppholdet fikk nordmannen mer og mer spilletid, og etter en episode mellom Kei Kamara og Federico Higuaín, bror til Gonzalo Higuaín i Napoli, åpnet det seg en mulighet.

26-åringen startet scoringsrekken med å gjøre hat trick i 4-3-seieren mot Real Salt Lake i slutten av mai og ble senere kåret til ukens MLS-spiller.

– Opplevelsesmessig har det vært veldig kult for min del så langt. Jeg er veldig lykkelig om dagen, men det er vanskelig å sammenligne perioder. Det var stort å vinne serien med Godset, og europacupeventyret med Molde i fjor var også stort, har Kamara sagt til NTB tidligere.

(NTB)