Kamara med hattrick på 14 minutter!

Sogndal fikk juling på Fosshaugane Campus.

 I KANONFORM:  Ola Kamara storspilte og scoret ekte hattrick, da Strømsgodset utklasset Sogndal med 5-0 på bortebane fredag kveld.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
I KANONFORM: Ola Kamara storspilte og scoret ekte hattrick, da Strømsgodset utklasset Sogndal med 5-0 på bortebane fredag kveld. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Strømsgodset hadde alle tiders mulighet til å ta over tabelltoppen i Tippeligaen etter fredagens kamp på Fosshaugane Campus, etter at Rosenborg bare klarte 1-1 hjemme mot Haugesund forrige uke.

En mulighet de tok veldig godt vare på.

Kamara i storform Godset tok kommandoen fra start, og allerede etter åtte minutter lå den første ballen i mål bak Erik Dahlin i Sogndal-buret.

Øyvind Storflor slo et godt innlegg inn i feltet, og der raget Ola Kamara høyest, og satte inn sitt åttende Tippeligamål på ni kamper etter hjemkomsten fra 1860 München.

Men den hjemvendte sønn stoppet ikke der.

Bare ti minutter senere var Kamara frempå nok en gang.

Et innlegg fra Mounir Hamoud på høyresiden havnet til slutt hos den tidligere Stabæk-spilleren på bakre stolpe, og 2-0 var et faktum.

Snaut fire minutter senere var det ekte hattricket komplett, da Kamara kom seg løs inne i feltet, snudde på en femøring og sendte i vei et skudd med venstrebeinet. Skuddet var ikke av det hardeste slaget, men ballen trillet uansett inn, og Godset gikk opp i 3-0.

Diomande-suser Fire minutter senere var spillesugne drammensere på farten igjen.

Adama Diomandé klemte til med med en suser fra omkring 25 meter, og sendte ballen til høyre for Dahlin.

Flere mål ble det ikke i første omgang, og Strømsgodset kunne gå til pause med en suveren og høyst fortjent 4-0-ledelse.

Stygg keeper-smell Omgang to startet adskillig roligere enn den første, og det var ganske tydelig at Strømsgodset hadde giret ned noen hakk etter de fantastiske første 45 minuttene.

Dramatikk ble det imidlertid etter 66. minutter, da Sogndal-keeper Erik Dahlin ble liggende etter et sammenstøt med Godsets Diomandé. Sisteskansen besvimte, men kom seg etter hvert til hektene, før han ble båret ut på båre og erstattet av 21 år gamle Leif Lysne.

12 minutter senere var gulljagende Godset nære på 5-0, men frisparket fra Øyvind Storflor fra omkring 20 meter, gikk via tverrligger og over Sogndal-målet.

5-0 skulle likevel komme.

Kastrati med sitt første To minutter på overtid viste Stefan Johansen fram sin fantastiske pasningsfot, med en perfekt ball til innbytter Flamur Kastrati. Kastrati var en smule heldig, men alene med keeper Lysne trillet 21-åringen ballen i mål, og fikk dermed sin første Tippeliga-scoring.

Flere mål ble det ikke på Fosshaugane Campus, og Strømsgodset tok dermed over ledelsen i Tippeligaen ett poeng foran Rosenborg som har én kamp mindre spilt.

RBK, som for øvrig skal opp mot Sarpsborg 08 søndag, har all grunn til å skjelve i buksene etter Strømsgodsets maktdemonstrasjon fredag kveld.

- I dag var det veldig bra. De første 30 minuttene er noe av det beste vi har gjort i år, sa Godset-trener Ronny Deila til tv2 etter kampen.

NB: En strek i regningen for Godset, var at Muhammed Keita måtte tusle av banen bare minutter før pause med det som kunne se ut som en strekkskade i låret.