Kamara og Godset knuste Molde

Satte press på Rosenborg.

(Dagbladet): Strømsgodset - Molde 5 -2 (2-1)

- Får vi det første målet, vinner vi, sa sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo, til TV 2 Zebra før kampen mellom de gulljagende drammenserne og Ole Gunnar Solskjærs Molde. 

Hjemmelaget åpnet best, og det skulle ikke ta mer enn ti minutter før den første scoringen kom.

Nana la ballen ut til Øyvind Storflor på høyrekanten, som gjorde det han kan best og serverte Ola Kamara i feltet, som la ballen sikkert ned til høyre for keeper til 1-0. 

Sterk Gulbrandsen 
Strømsgodset holdt presset oppe etter scoringen. Men etter drøye kvarteret spilt fikk gjestene sjansen da Fredrik Gulbrandsen kom alene mot keeper Adam Larsen Kwarasey, som måtte ut i full strekk for å stoppe forsøket mot lengste hjørne. Vertene fikk ryddet opp returen.

Men i det 31. minutt kom utligningen.

Jo Inge Berget lurte Strømsgodset-forsvaret, og fant Fredrik Gulbrandsen inne i boksen som tok et skritt til siden og satte ballen knallhardt langs bakken og i mål til 1-1 på Marienlyst.
 

Ledelse til pause
Kampen fortsatte å bølge fram og tilbake, og da klokka nærmet seg førti minutter spilt, rotet Johansen bort ballen på midten og ga Jo Inge Berget muligheten alene mot Larsen Kwarasey. Kim André Madsen løp imidlertid opp Berget og presset ham nok til at ballen gikk ut til corner.

Noen minutter senere gikk Nana på løp langs høyrekanten og Forren taklet på ulovlig vis.

Johansen slo et perfekt frispark som fant hodet til en upresset Jarl André Storbæk som headet ballen kontant i mål. Strømsgodset opp i 2-1 og kunne gå til pause med ledelse. 

Minuttet før hvile foretok Strømsgodset et bytte, og tok av Lars Sætran som ble erstattet av Mounir Hamoud.

Keepertabbe

Men bare fem minutter ut i andre omgang utlignet Molde på ny. Emmanuel Ekpo fant hodet til Martin Linnes som utnyttet Godset-keeperen som sto på halvdistanse, og elegant headet ballen over en utspilt Kwarasey. 2-2.

I motsatt ende av banen ble det minuttet etter en tøff duell mellom keeper Ørjan Nyland og Ola Kamara. Nyland hoppet inn i angrepsspilleren og begge ble liggende på bakken og vri seg, før de kom seg på beina og fortsatte å spille. 

Så skulle hjemmelaget finne nettmaskene igjen. 

To kjappe scoringer 
Denne gang ved innbytter Mounir Hamoud som i det 58. minutt fikk skutt fra like innenfor sekstenmeteren. Hamoud tok et skritt til høyre, satte ballen tilbake i venstre hjørnet og sendte Godset opp i ledelse for tredje gang. 3-2.

Og bare tre minutter senere økte hjemmelaget ledelsen igjen. En kraftavslutning av assistkongen Øyvind Storflor, som viste at han kan mer enn å servere andre, og klinket ballen i mål i lengste hjørne fra 16 meter til 4-2.

Molde ga imidlertid ikke opp og fortsatte å jage. I det 69. minutt fikk Martin Linnes med seg ballen inn i boksen, men skuddet ble blokkert og Strømsgodset fikk roet ned. 

Med snaue tjue minutter igjen av kampen, byttet Solskjær ut Etzaz Hussain og satte inn veteran Magne Hoseth, som brukte fem minutter på å pådra seg et gult kort. 

Iskald Kamara
Men målshowet på «Gamle Gress» var enda ikke over. 

For da Strømsgodset fikk straffe etter at Flamur Kastrati ble taklet i feltet i det 82. minutt, gikk en iskald Ola Kamara fram til krittmerke og sendte Godset til himmels med 5-2, som også ble sluttresultatet. 

PS! Ola Kamara står nå med 7 mål på 5 kamper og et målsnitt på 1,40. 

MÅLKONGE: Ola Kamara og Storflor gir hverandre en god klem etter at Strømsgodset slo Molde 5-2 på Marienlyst søndag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MÅLKONGE: Ola Kamara og Storflor gir hverandre en god klem etter at Strømsgodset slo Molde 5-2 på Marienlyst søndag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer