1-0: Godset-spillerne feirer Øyvind Storflors 1-0-scoring tidlig i den første omgangen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
1-0: Godset-spillerne feirer Øyvind Storflors 1-0-scoring tidlig i den første omgangen. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Kamara senket Rosenborg etter mønsterkontring

Godset slo Rosenborg på Marienlyst.

(Dagbladet): • Strømsgodset - Rosenborg 3-1

Strømsgodset har hatt en tung høstsesong og hadde bare vunnet én av sine ti siste kamper før kveldens møte med Rosenborg.

Men to scoringer i den første omgangen og en i den andre sørget for tre fortjente poeng til Ronny Deilas menn over fjorårets seriemestere.

Rosenborg misbrukte med det muligheten til å klatre opp til sølvplassen etter at Tromsø bare klarte uavgjort mot Sogndal tidligere søndag kveld.

Forrykende start Hjemmelaget åpnet kampen forrykende, og tok ledelsen etter bare tre minutter ved Øyvind Storflor. Muhamed Keita forserte opp venstresiden og spilte ballen til en umarkert Storflor.

Han hamret ballen forbi Daniel Örlund som ikke rakk å få armene opp i tide.

1-0.

Kampen bølget frem og tilbake, og etter omtrent et kvarter trodde helle Marienlyst stadion at det var 2-0, men en Godset-spiller forstyrret Örlund i offsideposisjon da Alfred Sankoh headet ballen i mål.

Selvmål før pause Rosenborg skapte lite mot entusiastiske Godset-spillere, og to minutter før pause ble vondt verre da Alejandro Lago satte ballen i eget mål.

Godset satt raskt i gang på Ola Kamara som var alene med Örlund. Lago lå over ryggen til Kamara og slang ut en fot i håp om å avverge scoring. Urugayaneren traff ballen, men sendte den forbi en utspilt Örlund og i eget mål.

Like etter kunne det blitt 3-0, men Keitas forsøk på blankt mål ble reddet på streken av Örlund.

Redusering Rosenborg startet bedre i den andre omgangen, og Rade Prica fikk en stor mulighet etter bare to minutter. Men Adam Larsen Kwarasey var raskt nede og fikk slått ballen til corner.

Utover i den andre omgangen tok Rosenborg mer og mer over, og det lå lenge en RBK-scoring i lufta. Etter 66 minutter klarte Jim Larsen å styre ballen i mål etter en corner.

Rosenborg var inne i en god stim nå, men med et kvarter igjen å spille fikk vertene en kontringsmulighet.

Den tok de vare på, og Ole Kamara avsluttet glimrende alene med Daniel Örlund. Kamaras niende nettkjenning denne sesongen.

Flere mål ble det ikke på Marienlyst, og det endte dermed med tre poeng til drammenserne.