LAGKAMERATER: Ole Gunnar Solskjær og Gary Neville har mange år på baken som United-spillere. Foto: NTB Scanpix
LAGKAMERATER: Ole Gunnar Solskjær og Gary Neville har mange år på baken som United-spillere. Foto: NTB ScanpixVis mer

Gary Neville er usikker på om Ole Gunnar Solskjær får United-jobben

Kameraten er i tvil: - Er han den beste for jobben?

Ole Gunnar Solskjærs lagkamerat, Gary Neville, er i tvil om nordmannen er det beste valget for Manchester United.

  • Leicester - Manchester United klokka 15.05 på TV 2 Sport Premium.

Tallene taler forsåvidt for seg selv. Ole Gunnar Solskjær (45) er ubeseiret som Manchester United-manager. Nordmannen tok et vikariat som trener for storklubben da José Mourinho takket for seg før jul.

Foruten et uavgjort mot Burnley, har oppholdet så langt vært en suksess. En så stor suksess at mange mener at når United skal ansette en permanent manager, bør de se mot Solskjær.

Et annet Manchester United-ikon, Gary Neville, er derimot i tvil. Neville var sammen med blant andre Solskjær en del av Uniteds gylne generasjon på slutten av 90-tallet.

- Jeg er litt i konflikt med meg selv. På et personlig plan, vil jeg at Solskjær skal ha en sjans til å beholde jobben. På den annen side vil jeg at klubben skal ta en avgjørelse som ikke er basert på følelser, sier Neville til Daily Telegraph.

Fansens favoritt

Neville mener spørsmålet er enkelt: Er Solskjær den beste for jobben? Hvis nordmannen sikrer storklubben en topp fire-plassering og en prestisjetung Champions League-plass, er svaret ja, mener Neville.

- Jeg synes United skal gå for den beste fotballhjernen i verden. Og hvis det er Ole ved slutten av sesongen... Jeg tenker alltid på (Mauricio) Pochettino, for han sto alltid ut som den soleklare for meg. Han virker som et naturlig valg, sier Neville.

Men blant fansen virker Solskjær å være en soleklar favoritt. En undersøkelse gjort av lokalavisa Manchester Evening News tidligere denne uka, viser at hele 84 prosent ønsker at Solskjær blir United-sjef på permanent basis.

13 prosent skal ha stemt for Tottenham-manager Pochettino.

Motstanderen imponert

Ole Gunnar Solskjær har - foruten litt kritikk etter Burnley-kampen - blitt hyllet for jobben han har gjort i Manchester United siden midten av desember. Han har snudd humøret i klubben på hodet, og har fått stjerner som Paul Pogba til å stråle på fotballbanen.

Leicester-spiller og tidligere United-mann Johnny Evans er blant dem som nå stiller seg i rekka.

- De er fortsatt i fantastisk god form og det er en fantastisk følelse rundt klubben for tiden. Jeg ser fram til å spille mot dem og det blir nok en fantastisk kamp, sier Evans i pressesonen etter 1-1-kampen mot Liverpool i midtuka.

På spørsmål fra Dagbladet om han er overrasket over at Solskjær har opplevd umiddelbar suksess i klubben, svarer stopperen:

- Når du ser på troppen de har, spillerne de har der, jeg må si at jeg har blitt veldig imponert. Jeg har ikke fått se alle kampene, men jeg så kampen mot Tottenham, og taktisk den dagen var de fantastiske, sier Evans og fortsetter: