Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kameraten satt i forsetet da bilen traff Tondo

Forsøkte å redde toppsyklisten, men det var for sent.

UFORSTÅELIG ULYKKE: Xavier Tondo omkom i det som mer og mer framstår som en meningsløs ulykke i Granada i dag. Foto: SCANPIX/EPA/TONI ALBIR
UFORSTÅELIG ULYKKE: Xavier Tondo omkom i det som mer og mer framstår som en meningsløs ulykke i Granada i dag. Foto: SCANPIX/EPA/TONI ALBIR Vis mer

(Dagbladet): Toppsyklisten Xavier Tondo døde under svært tragiske omstendigheter i Granada i dag, etter en nesten uforståelig ulykke utenfor en garasje.

Sykkelkollega Benat Intxausti ble vitne til ulykken fra passasjersetet i bilen, skriver AFP.

Tondo skal av en eller annen grunn ha gått ut av bilen for å få åpnet garasjeporten, da bilen rullet framover og klemte ham fast mot garasjeporten.

Intxausti skal ha forsøkt å få bilen unna kameraten, men da var det allerede for sent. Kort etter var Tondo død, forteller Movistars sportsdirektør Eusebio Unzue til spanske AS.

- Benat Intxausti forsøkte å flytte bilen for å få ham løs, men det var ikke nok tid. Han skjønte hvor alvorlig det var med en gang, og forsøkte også førstehjelp, men det var ingenting han kunne gjøre, sier Unzue.

Ifølge sportsdirektøren skal Tondo ha fått hodet i klem mellom bilen og garasjen, og sykkelrytteren skal ha omkommet nærmest momentant.

Rystet Rasch
32-årige Xavier Tondó var i fjor lagkamerat med både Thor Hushovd og Gabriel Rasch i Cervélo, men syklet i år for Team Movistar (tidligere kjent som Caisse d'Epargne).

- Xavier Tondó (1978-2011). Vi kommer aldri til å glemme deg. Hvil i fred, heter det i en melding fra Movistar-lagets Twitter-konto.

Gabriel Rasch, som i år er i Garmin-laget, mottok i dag nyheten om sin tidligere lagkamerats bortgang med sorg.

- Hva skal man si? Det er ikke annet enn tragisk at noe sånt skal skje, sier Rasch til Dagbladet.

- Han var ingen nær venn av meg, men det er som med Wouter Weylandt. Det er så mange drittsekker i denne sporten, som ikke tar fem øre for å presse deg ut av veien og slikt.Og så har du to hyggelige typer som nå er borte. De er to av dem som jeg alltid pratet med i feltet, som var godt likt av alle rytterne, sier Rasch.

Kometkarriere Etter å ha syklet for mindre spanske og portugisiske lag i begynnelsen av proffkarrieren, fikk Tondó endelig muligheten i et ProTour-lag da Cervélo kom på banen før 2010-sesongen. 

Den forholdsvis umeritterte spanjolen presenterte seg allerede i etapperittet Paris-Nice med en etappeseier. Deretter fulgte han opp med å henge med i toppen av sammendraget i Giro d'Italia før sykdom ødela på den 15. etappen til Zoncolan. 

I Volta a Catalunya ble det annenplass sammenlagt, mens han endte på sjetteplass i Vuelta a España.

Denne sesongen var sammenlagtseieren i Vuelta a Castilla y León det store høydepunktet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media