Kameratene etter gull og bronse: - Jeg ble tatt ti år tilbake i tid

Uvirkelig for nordmennene.

SURREALISTISK: Sven Erik Bystrøm og Kristoffer Skjerping måtte flire og tenke tilbake på årene som konkurrenter og kamerater i gutteklassene etter gull og bronse i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SURREALISTISK: Sven Erik Bystrøm og Kristoffer Skjerping måtte flire og tenke tilbake på årene som konkurrenter og kamerater i gutteklassene etter gull og bronse i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

PONFERRADA (procycling.no): I minuttene etter Sven Erik Bystrøms gullmedalje og Kristoffer Skjerpings bronsemedalje trodde Bystrøm knapt hva han opplevde.

Sammen tok de steget opp på pallen for å høre nasjonalsangen spilt for dem.

Som konger av Ponferrada utvekslet de ord like før «Ja, vi elsker» fløt over målområdet.

- Jeg sa til Skjerping at det var helt merkelig. Å stå på podiet med ham som jeg har kjent siden jeg var elleve år gammel, det var surrealistisk, smiler Bystrøm til procycling.no.

- Gikk tankene tilbake til konkurransene i gutteklassen?

- Ja, jeg ble tatt ti år tilbake i tid da vi sto der. Jeg måtte nevne at vi var sammen på podiet i Fana todagers da vi var tolv år gamle. Å stå sammen igjen der oppe var utrolig, utdyper Bystrøm etter pressekonferansen.

Gullplanen ble lagt godt ut på den siste runden.

Alle de seks nordmennene satt med i feltet som bare ble mindre og mindre desto tøffere Australia kjørte.

- Sven sa fra om at han hadde utrolig gode bein, da bestemte vi at han skulle gå selv mens jeg markerte dem bak. Dagen var uansett perfekt da Sven tok gullet, men at jeg kom fra det med bronsen i tillegg gjør det litt uvirkelig, smiler Skjerping til procycling.no.

Gullet var haugesunderens første triumf i årets sesong.

Han har allerede signert proffkontrakt med Katjusja for neste sesong etter en rekke topp ti-plasseringer gjennom hele sesongen, men seieren har manglet.

- Det kunne ikke blitt bedre. Jeg tar gjerne flere sånne rekker uten en seier om det avsluttes med mesterskapsgull, gliser 22-åringen.

Skjerping kunne bare smile da Bystrøm nevnte Fana-rittet for ham på podiet.

Sammen skrev de norsk sykkelhistorie, ti år etter duellen utenfor Fana i 12-årsklassen.

- Sven har vært en god kompis i så mange år. Dette unner jeg ham virkelig, det var bare deilig å se at det var umulig for noen i feltet å hente ham på oppløpet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.