Mats Møller Dæhli og Morten Thorsby på landslaget sammen

Kameratene Møller Dæhli og Thorsby konkurrerer om alt: - Alt sto på spill den dagen

For seks år siden løp Mats Møller Dæhli og Morten Thorsby en 3000 meter det ennå snakkes om på NTG-U i Bærum. Dette er lærerens historie om løpet og de indre kreftene som utvikler talenter og gjør dem gode.

KAMERATER OG STORE KONKURRENTER: Morten thorsby (i blått framme) måtte gi tapt for Mats Møller Dæhli (i oransje) på 3000-meter. Foto: Privat
KAMERATER OG STORE KONKURRENTER: Morten thorsby (i blått framme) måtte gi tapt for Mats Møller Dæhli (i oransje) på 3000-meter. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Gjestekommentar): DET VAR juni 2011, avslutningen på skoleåret og dagen da den første utgaven av NTG-U-mesterskapet skulle avgjøres. Gjennom året hadde elevene konkurrert og samlet poeng i 24 ulike øvelser. Den 25. og siste var 3000 meter på Nadderud.

At mye sto på spill er en underdrivelse.

Favoritt i finalefeltet var 9. klassingen og fotballspilleren Morten Thorsby. Morten, som var innehaver av gjeldende skolerekord, var en allsidig atlet og hadde gjort det meget bra i alle øvelser. Han lå på andreplass i sammendraget og ville med seier på 3000 meteren med all sannsynlighet vinne NTG-U-mesterskapet.

Sammenlagtleder før siste øvelse var alpinisten og 10. klassingen Henrik Røa. Store, sterke Henrik hadde ikke 3000 meter som sin favorittdistanse, og sammenlagtseieren sto i fare. Likevel var det aldri i hans tanker å gi seg uten kamp.

I FELTET VAR DET langrennsløpere, alpinister, skiskyttere, ishockeyspillere og fotballspillere, blant dem den habile løperen Thomas Bucher-Johannessen, som skulle bli NTG-U-mester to år senere.

På startstreken sto også fotballspilleren Mats Møller Dæhli. Mats hadde vært i Manchester United siden januar, men var i Norge å fullføre skoleåret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer