Kamerater fra Vestfold vant 42 millioner

- Bra på en lørdag, det, smiler Walter (61). - Det blir en hyggelig kveld, tror Svein (48). Han har vært med å vinne 14 millioner før.

(Dagbladet.no):  To kamerater fra Vestfold kan ta fram sitt aller bredeste smil etter V75-løpene på Jarlsberg i ettermiddag. En eneste kupong kom helskinnet gjennom V75-rebusen og tok hele jokerpotten på 42,4 millioner kroner. 

Både Walter Brynhildsen (61)  fra Vear, opprinnelig fra Skien, og kompisen Svein Lunde (48) fra Sem var tilstede under løpene og fikk bivåne milliondramaet på nært hold.

Lunde var glad, men en smule utmattet da Dagbladet.no ringte han ved 19-tiden.

- Det kommer ikke på tale med noe intervju, men du kan trygt skrive at det blir en hyggelig kveld!

- Hadde dere bare vinneren Gann Pål på kupongen i det siste og avgjørende løpet?

- Nei, vi hadde alle de fire hestene som ville gi 42 millioner pluss Romhus Skøyar\'n som hadde gitt to millioner. Men nå er det nok, ha det bra dere også, sier en vennlig millionvinner før han legger på.

- Den ene vinneren jeg snakket med tok det pent, blek men fattet, som det heter. Han fortalte at han var ganske tørr i munnen de tre siste løpene, sier markedssjef Geir Lundh i Norsk Rikstoto til Dagbladet.no.

- Dette er bra på en lørdag, sa en svett og smørblid millionvinner Walter Brynhildsen til NRK 2 på travsendingen der i kveld, mens han ventet på at vinnerkupongen skulle gå gjennom rikstototerminalen og det nøyaktige vinnerbeløpet komme fram.

Han lovet å investere pengene fornuftig.

 -BRA PÅ EN LØRDAG, DET:  Det mente Walter Brynhildsen (61)- til høyre - fra Vear etter dagens 42-millionersgevinst i V75. Kompisen Svein Lunde (48) fra Sem tror det blir en hyggelig kveld. Han har vært med på å vinne 14 millioner kroner på hest før. Foto: Anders Kongsrud, Hesteguiden.com
-BRA PÅ EN LØRDAG, DET: Det mente Walter Brynhildsen (61)- til høyre - fra Vear etter dagens 42-millionersgevinst i V75. Kompisen Svein Lunde (48) fra Sem tror det blir en hyggelig kveld. Han har vært med på å vinne 14 millioner kroner på hest før. Foto: Anders Kongsrud, Hesteguiden.com Vis mer

- Som jeg alltid har gjort, la han til med en rungende latter da milliongevinsten var bekreftet.

Den andre vinneren, Svein Lunde, fortalte at han tidligere har vært med i et andelslag som vant 14 millioner kroner på V75 for noen år siden.

Vinnerkupongen kostet 300 kroner. Begge vinnerne har spilt på trav i en årrekke.

Da tre løp gjensto, var verdien 85 743 kroner. Da Idol Image hadde vunnet det femte V75-løpet, var verdien oppgitt til «mer enn 200 000 kroner».  Av sikkerhetshensyn oppgir ikke Norsk Rikstoto nøyaktig beløp før løpene er avviklet.

Etter det 7. løpet fikk vinnerne millionsjokekt over høyttaleren.

Og 42-millioners gevinsten kom til tross for at Norges beste kaldblodshest, Moe Odin, var en av ettermiddagens vinnnere.

51 millioner til grønnsakbonde 

 Dette er den tredje største gevinsten på travspill i Norge noen gang.

Kamerater fra Vestfold vant 42 millioner

En grønnsakbonde fra Rogaland har rekorden med 51,1 millioner kroner. Han var aleine om å streke alle sju vinnerne på Leangen travbane i Trondheim 25. juni 2005.

I september i fjor ble den til da nest største gevinsten utbetalt med 43,6 millioner etter en vrien V75-rebus på Forus travbane i Stavanger. 

9-5-6-5-3-12-4 er ettermiddagens gyldne vinnerrekke.

Ingen sjokkvinnere

Ingen av vinnerne var rangert lavere enn 6. valg.

Før det siste løpet var det fire hester som ville utløse hele jokerpotten på 41,9 millioner: 4 Gann Pål, 7 Fjære Sterna, 8 Rysjkin og 9 Spang Balder. Og sørlandshesten Gann Pål med treneren Arild Berås i sulkyen fikset seiersfesten.

Med andrehesten i mål Haake Kvikk, hadde ingen fått sju rette, og mangemillionærene fra Vestfold måtte nøyde seg emd en trøstegevinst.

SUPERHESTEN HJALP TIL: Moe Odin tok sin 12. seier for året på Jarlsberg i år. Her sammen med kusken Asbjørn Mehla og deleier Tor Martin Moe etter seier på Solvalla i Stockholm i mai.