Kamerun-kameratene!

Etter første omgang så det ut til at Chile skulle rusle inn til seieren og kvalifisering. Tidlig i andre omgang ble Kameruns Song utvist - det fikk fart på løvene.

Chile gikk til andre omgang med en behagelig 1-0 ledelse. 6 minutter ut i andre omgang var det en stygg takling som gjorde at dommeren viste det røde kortet til nr. 4 Song. Da så det ut til at kampen forsåvidt var over. Men kamerunerne slo kraftig tilbake. 10 minutter ut i omgangen: Mbomba header ballen inn i mål, og utligner. 2 minutter senere er Omam-Biyik klar foran mål, skyter og jubler. Men målet blir annullert.

Chile klarte ikke helt å utnytte overtallighet en til sin fordel.

Største delen av andre omgang var det Kamerun som presset. 29 minutter ut i andre omgang klarer Omam-Biyik å snu seg til skudd foran mål, men ballen går rett på utsiden. Chile hadde forsåvidt et par målsjanser, men det var Kamerun som kjempet som løver og beholdt kontrollen i andre omgang. Kameruns vinnersjanser ble ikke akkurat forsterket etter at nr. 12 ble utvist - 2 minutter før ordinær tid. Med to utviste spillere måtte selv modige løver innse at VM er slutt for denne gang.

Etter denne kampen går Chile og Italia videre til åttendelsfinalen. Chile med 3 poeng og Italia med 7 etter 2-1 seier over Østerrike i dag.