Kameruns fotballforbund suspenderte fredag landslagskaptein Samuel Eto'o i 15 kamper for å ha startet en spillerstreik forrige måned. Foto: AP Photo / Riccardo De Luca / Scanpix
Kameruns fotballforbund suspenderte fredag landslagskaptein Samuel Eto'o i 15 kamper for å ha startet en spillerstreik forrige måned. Foto: AP Photo / Riccardo De Luca / ScanpixVis mer

Kamerun utestenger Eto'o i 15 kamper

Etter at han startet spillerstreik.

Kameruns fotballforbund suspenderte fredag landslagskaptein Samuel Eto'o i 15 kamper for å ha startet en spillerstreik forrige måned.

I tillegg fikk visekaptein Eyong Enoh Takang to kampers utestengelse.

Eto'o skal ifølge forbundet ha vært initiativtaker til streiken da Kamerun skulle spille bortekamp mot Algerie i november. Kampen måtte avlyses.

30-åringen og lagkameratene begrunnet streiken med at de ikke hadde fått penger som lovet etter en landslagsturnering i Marokko helgen før.

Utestengelsen av Eto'o er en stort skudd for baugen i Kameruns håp om å kvalifisere seg til Afrikamesterskapet i 2013 og VM året etter.

Kamerun mislyktes overraskende i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet i februar.

Tottenham-forsvarer Benoît Assou-Ekotto er også blitt straffet med en bot på drøyt 12.000 kroner for ikke å ha møte opp i Marokko-turneringen.

(NTB)