Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kameruns president lokker Eto'o tilbake på landslaget

Boikottet landslaget i fjor.

TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Kameruns Samuel Eto'o sier ja til å fortsette på landslaget. Foto:  REUTERS/Jerry Lampen
TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Kameruns Samuel Eto'o sier ja til å fortsette på landslaget. Foto: REUTERS/Jerry Lampen Vis mer

En samtale med president Paul Biya var det som skulle til for at Russland-proffen Samuel Eto'o sa ja til å spille for Kamerun igjen.

Eto'o er Afrikas mest meritterte spiller og ble utestengt fra landslaget i åtte måneder etter at han ledet en boikott i forbindelse med en treningskamp mot Algerie sist år.

Etter at straffen var sonet, sa Eto'o nei til mer landslagsspill og kalte hele organiseringen rundt laget for amatørmessig.

President Biya ga seg ikke med det. Han ville ha med angriperen til den kommende kvalifiseringen til Afrikamesterskapet.

- Etter ønske fra høyeste hold i republikken, godtok jeg å revurdere situasjonen, og jeg melder meg disponibel for landslaget igjen, skriver 31-åringen på sin egen hjemmeside.

Tirsdag var også Eto'o i samtaler med Kameruns statsminister Philemon Yang. På det samme møtet deltok landslagstrener Jean Paul Akonso.

Kamerun tapte overraskende for Kapp Verde i den første av de avgjørende kvalifiseringskampene til Afrikamesterskapet. Returkampen må vinnes om det skal bli sluttspill.

Afrikamesterskapet for 2013 starter i Sør-Afrika i januar. Kamerun har vunnet Afrikamesterskapet to ganger, men kvalifiserte seg ikke forrige sesong.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media