Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kamikaze-Feillu mener han likner på Hushovd

Slår tilbake mot «Riccò-kopien» Mark Cavendish.

ORDKRIG: Romain Feillu (venstre) har ikke særlig sans for framtoningen til Mark Cavendish (høyre). Thor Hushovd (bak i gult) derimot, føler han at han har mer til felles med.Foto: SCANPIX/AFP/PASCAL PAVANI
ORDKRIG: Romain Feillu (venstre) har ikke særlig sans for framtoningen til Mark Cavendish (høyre). Thor Hushovd (bak i gult) derimot, føler han at han har mer til felles med.Foto: SCANPIX/AFP/PASCAL PAVANI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg femte etappe i Tour de France-studio kl. 14!

(Dagbladet): - Jeg kjempet med José Rojas (Movistar) i den siste svingen, da «Kamikaze-Feillu» kom flyvende. Han lager kaos i hver eneste spurt, freste Mark Cavendish etter mandagens tredjeetappe i Tour de France.

Mannen han snakker om er Romain Feillu, Vacansoleil-rytteren som ble nummer to på etappen, og som ser ut til å være Cavendish' nye hatobjekt i feltet.

For der Thor Hushovd tidligere har utkjempet verbale dueller i tillegg til spurtoppgjør med Cavendish i det franske rittet, virker det som om ordkrigen mellom Feillu og Cavendish er den nye vinen.

Ifølge Cyclingnews er ikke Feillu særlig imponert over HTC-kruttønna, heller.

- Han er kanskje sterkest, for han har av det sterkeste opptrekket. Han har en strålende akselerasjon, mye styrke og kjører aerodynamisk bra. Men han har en akilleshæl: Arrogansen han viser overfor alle, sier franskmannen, og sammenlikner Cavendish med en annen enfant terrible i sykkelsirkuset, doptatte Riccardo Riccò:

- Han liker å si at han er best. Han oppfører seg litt som Riccò. Han er sikkert annerledes når det gjelder doping, men i oppførselen er han litt som en wrestler, han vil at andre skal bli imponert over ham. Han er ute etter psykologisk krigføring, sier Feillu.

Vil ikke nøle med å sperre
Riccardo Riccò var forøvrig tilbake på sykkelsetet i mars i fjor etter å ha sonet 20 måneder utestengelse for en positiv dopingprøve etter tempoetappen i Tour de France 8. juli 2008.

I begynnelsen av februar i år ble den italienske syklisten også akutt innlagt på sykehus med livstruende nyresviktog innrømmet senere å ha injisert 25 dager gammelt blod i kroppen.

Feillu anklager ikke Mark Cavendish for doping, men mener HTC-rytterens oppførsel kan slå tilbake på ham selv.

- Flere av sprinterne kan rotte seg sammen mot ham. Personlig respekterer jeg ham ikke alltid selv om han er en god sprinter. Kan jeg stenge ham av i en spurt, vil jeg ikke nøle et sekund, sier Vacansoleil-mannen.

DAGENS LØYPEPROFILIllustrasjon: ASO
DAGENS LØYPEPROFILIllustrasjon: ASO Vis mer

Og det var vel nettopp det Feillu gjorde på den tredje etappen, da han ifølge Cavendish holdt på å sende ham i asfalten.

- Likner mer på Hushovd
Thor Hushovd er imidlertid ikke gjenstand for særlig misnøye i det hele tatt om dagen, og Mark Cavendish skrøt av nordmannen etter duellen de to utkjempet før mellomsprinten mandag.

Romain Feillu er også glad i Hushovd, og vil heller sammenlikne seg med ham enn med Cavendish.

- Rivaler som Hushovd og Petacchi har en mer rolig innstilling. Du hører aldri dem si de er best. Jeg likner mer på Hushovd, først og fremst fordi vi begge liker løypeprofiler som er «false flat» (tilsynelatende flatt, men i realiteten litt oppoverbakke, journ.anm), men også med tanke på hensyn og diskresjon, sier han.

CARHAIX - CAP FRÉHEL: Femte etappe lar spurtkanonene spille hovedrollen.Illustrasjon: ASO
CARHAIX - CAP FRÉHEL: Femte etappe lar spurtkanonene spille hovedrollen.Illustrasjon: ASO Vis mer