Kamma sjokkerte Viking

Scoret to mål det første kvarteret.

(Dagbladet.no:) Viking - Ham-Kam 3-1. Gjestene brukte bare to minutter på å sette en støkk i hjemmepublikummet på Stavanger Stadion. Rutinerte Markus Ringberg skled ballen i mål fra halvannen meter etter at Anthony Basso ga retur på et Petter Vaagan Moen-skudd.

Viking hadde da 88 minutter på å rette opp dette.

I stedet fortsatte Kamma kjøret mot hjemmelaget.

Etter 14 minutter doblet Espen Olsen ledelsen.

Han spilte ballen ut til Marius Gullerud på høyresida og stormet inn i feltet. Der møtte han det perfekte innlegget og headet i hjørnet.

- Vi visste at Viking er «slow starters» på hjemmebane. Derfor ønsket vi å gå hardt ut, og klarte også å score to mål, sier Ståle Solbakken ifølge aftenbladet.no.

Kaosminutter

De siste ti minuttene av 1. omgang var ganske kaotiske.

GRØNN-HVIT JUBEL: Ham-Kam vant sin første borteseier for sesongen. Foto: SCANPIX
GRØNN-HVIT JUBEL: Ham-Kam vant sin første borteseier for sesongen. Foto: SCANPIX Vis mer

Først annullerte dommeren et mål av Olsen, på grunn av Ringbergs armbruk i situasjonen i forkant.

Viking gikk rett i angrep og Allan Gaarde ble lagt i bakken under et innlegg. Selv om Ham-Kam protesterte kan straffeavgjørelsen forsvares.

Egil Østenstad gjorde selvfølgelig ingen feil fra krittmerket.

På overtid i omgangen blåste dommer Kim Rune Borgersen for en holding motsatt ende av banen og tildelte Ham-Kam straffe. Viking protesterte voldsomt, men dommeren var urokkelig.

Jan Michaelsen plasserte ballen elegant i krysset.

Første borteseier

Etter pause hadde gjestene stort sett kontroll, men Viking kom til et par farlige sjanser.

Men ikke så mange som man burde kunne forventet av et lag som er to mål under fra pause.

- 1-3 til pause ble dessverre for mye å ta igjen. Vi spilte ikke særlig bra fra start, og slapp inn to altfor lette mål. Heldigvis ble vi bedre, men vi klarte ikke score på klare sjanser, sier Viking-trener Roy Hodgson til Stavanger Aftenblads nettutgave.

Dermed vant Ham-Kam for første gang på bortebane i år, en svært viktig seier som gir dem godt pusterom i forhold til bunnstriden.

- Vi har spilt bra borte etter ferien - uten å få uttelling. Siden Tromsø vant i går trengte vi denne seieren, sier Solbakken.