«Kamma» toger fram

Ham-Kam kan bli det første nyopprykkede laget til å ta medalje siden 1995.

(Dagbladet.no, Stabæk-Ham-Kam 1-1): Det er ikke mye som er sikkert i fotball. Men i norsk fotball er det to ting: Rosenborg vinner serien og nyopprykkede lag sliter.

For å finne sist gang ikke Rosenborg vant serien må vi tilbake til 1991. For å finne sist gang et nyopprykket lag tok medlaje må vi tilbake til 1995, Molde og de tre S'ene; Ole Bjørn Sundgot, Arild Stavrum og Ole Gunnar Solskjær.

Rå vilje

Men det er ikke mange likheter mellom Moldes medaljelag fra 1995 og Ham-Kams medaljeaspiranter anno 2004. Molde var preget av offensiv godfotball og mange mål. Ham-Kam tar poeng på poeng på rå vilje og god oranisering. Akkurat som mot Stabæk i dag.

For etter en drøss Stabæk-sjanser som effektivt ble sløst vekk, var det duket for et skikkelig kontringsmål. En tidvis gliternde Martin Andresen på Stabæk-midtbanen bommet på ballen og Jan Michaelsen fikk hele høyresida for seg selv. Innlegget traff en like umarkert Geir Frigård som enkelt kunne sette sjokkscoringen i mål fra fem meters hold.

Drømmetreff

Men det holdt ikke helt inn for årets store overraskelse. Stortalentet Henning Hauger klemte til fra 16 meter og ballen føk inn nede i hjørnet til Svein Inge Haagenrud.

- Dette er den klart beste kampen vi har spilt siden jeg kom tilbake. Vi fungere veldig bra spillemessig i 1. omgang, sier Martin Andresen til NTB.

Men det holdt ikke mot effektive og kysniske Ham-Kam.

Ohr ute

Etter 14 minutter måtte Stian Ohr gå ut med begge skuldre ut av ledd. Stabæk manglet tydelig Ohrs ferdigheter til å åpne Kamma-forsvaret.

- Det var synd med Stian Ohr, og jeg ville gjerne ha ham med lengst mulig. Vi mistet mye fart i angrep da han gikk ut, sier trener Gaute Larsen.

MEDALJEKANDIDATER: Ham-Kam tok nok et viktig poeng på bortebane mot Stabæk.