«Kamma» varsler luftkrig mot Godset

Har ikke slått nok lange baller.

(Dagbladet.no): Følg HamKam-Strømsgodset direkte fra klokken 19 på Dagbladet.no

HamKam har aldri utgitt seg for å være en eksponent for spill langs bakken. I stedet har velkjente verdier fra «Drillo»-tiden blitt dyrket på Mjøsas østlige bredde: Langpasninger, aggressivt press i midtbaneleddet og voldsom fysikk.

Gjestende lag har gang på gang fått føle at det gjør vondt å spille kamp på Hamar. Derfor har også Briskeby vært en fryktet bortearena i norsk fotball. Den til tider ujevne gressmatta har også ofte tvunget frem spill fotballestetikere vil kalle primitivt.

Endrer spillestil  

Tilbakekomsten til toppdivisjonen har imidlertid ikke vært noen sportslig opptur for «Kamma», og laget innehar en foreløpig jumboplass på tabellen.

Derfor foretar trener Arne Erlandsen noen nødvendige grep foran sesongens tredje hjemmekamp mot Strømsgodset, og oppskriften er flere langpasninger, skriver Hamar Arbeiderblad

- Vi vil ha et mer kompakt trykk. Det kan den lange ballen hjelpe oss med hvis vi gjør det riktig, forklarer kaptein og oppspillspunkt Markus Ringberg til HA-sporten. 

«Driter i» kritikk     

LUFTKRIGER: Markus Ringberg (t.v.) er oppspillspunkt og eksponent for HamKams langballfilosofi. Her blir svensken et nummer for stor for Vikings Martin Fillo. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
LUFTKRIGER: Markus Ringberg (t.v.) er oppspillspunkt og eksponent for HamKams langballfilosofi. Her blir svensken et nummer for stor for Vikings Martin Fillo. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Ringberg understreker at det finnes viktigere sider ved fotballen enn stilkarakterer, og at han og laget ikke tenker på kritikk fra eksperter og forståsegpåere.

- Du, det driter jeg faktisk i, bare vi tar poeng, sier Ringberg.


•
HamKam-Strømsgodset direkte fra klokken 19

Trener Arne Erlandsen er imidlertid opptatt av at elevene skal spille på et større register.

- Vi skal bare være tydeligere på bevegelsene. Og når det gjelder de lange ballene, har vi ikke vært tydelige nok i bevegelsene i forhold til å komme i bakrom. Det må vi bli flinkere til, men vi skal fortsatt spille fotball langs bakken, sier Erlandsen til HA.

Mer kyniske 

Sportssjef Lars Tjærnås antyder på sin side at det er snakk om en dreining i retning av en mer kynisk spillestil.

- Håpet er å få litt mindre risiko i spillet, samtidig som å øke gevinsten, sier Tjærnås.

«Kamma» varsler luftkrig mot Godset

Får 400.000 for hengekamp

Det er ikke bare spillestilsproblematikk som diskuteres på på Hamar. Avgjørelsen om å flytte den tradisjonelle 16.mai-kampen til i kveld, har satt sinnene i kok i både mjøsbyen og i Drammen.

Supportere av begge lag har varslet en førsteomgang i stillhet som protest mot vedtaket om flyttingen av oppgjøret som skulle blitt spilt på norsk fotballs nasjonaldag.

Dagbladets papirutgave skriver i dag at hjemmelaget mottar mellom 300.-400.000 kroner i kompensasjon for TV 2 sitt ønske om å utvide sendeflaten. Strømsgodset får omtrent halvparten.

- Jeg forstår at disse pengene er gull verdt for klubben. Men poenget er ikke å demonstrere mot HamKam eller Strømsgodset. Det er for å markere at vi ikke synes noenom å flytte én kamp. Vi har ikke en typisk 16.maitradisjon på Hamar, men det kommer vi ikke til å få heller, hvis vi ikke får spille da, sier lederen i Briskebybanden, Uno Solberg til dagens utgave av Dagbladet.