Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kamp om gamblerne

Kommisjonærene kjemper om storgamblerne og tilbyr rabatt. Det er snakk om store penger.

Blant kommisjonærene er det kamp om gamblerne. Dagbladet kjenner til en storspiller som har fått henvendelse fra kommisjonærer både i Oslo, Akershus, Trøndelag, Bergen og Kongsberg om å levere spillet sitt hos dem. Vedkommende skulle få 2,5 prosent av bruttoomsetningen rett i egen lomme. I stedet for 7,5 prosent, ville kommisjonærene sitte igjen med fem prosent og likevel tjene gode penger.

Ifølge Dagbladets kilder er dette en utbredt måte å kapre kunder på. Oppskriften er enkel. Først dannes det et spillelag som èn person administrerer. Vedkommende fyller ut V75-bongene, gjør en avtale med deltakerne i spillelaget om en viss prosent av gevinstene, og får på toppen 2,5 prosent av beløpet han leverer inn bonger for hos kommisjonæren. Dagbladet kjenner til at flere profilerte personer i gamblingmiljøet rundt travsporten tjener penger på denne måten.

-  Dette er også ukjent for oss, sier Johan Kvarme i Norsk Rikstoto. Sist lørdag ble det omsatt for nærmere 25 millioner i V75. Nesten to millioner ble igjen hos kommisjonærene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media