Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kampdagen er verst

Nils Johan Semb tenker. John Carew hviler. Steffen Iversen og John Arne Riise er fullstendig hyper. Les hva våre beste menn gjør det siste døgnet før avspark mot Danmark.

KØBENHAVN (Dagbladet): Å være norsk landslagsspiller handler om rutiner. Store og små hverdagslige fotballtrivialiteter. Før årets kamp i Parken er alt som normalt.

- Vi gjør som vi alltid gjør. Prøver å ikke tenke så mye på kampen før på lørdag, sier John Arne Riise. Så for å få tida til å gå. Og få tankene over på noe artig. Har Riise og romkamerat Steffen Iversen gjort en viktig investering.

- Jeg og Steffen kjøpte oss Playstationspiller på onsdag. Og den er allerede testet ut i tre timer. Vi spiller det nye golfspillet, smiler Riise.

- Helt vilt

I rak motsetning til Riise og Iversen, står Eirik Bakke og John Carew. På deres rom er det ro og hvile som teller

- Jeg liker å sove mye dagen før kamp. Mens jeg trenger ni timer søvn, så trenger Steffen bare 5 timer. Så istedet for å sove, driver Steffen med helt andre ting. Hele tida, sier Carew, og ler.

- Men uheldigvis for oss så har Steffen og John Arne fått rom vegg i vegg med meg og Eirik. Så vi hører hele tida masse trønderske hyl gjennom veggen fra Steffen mens de spiller playstation. Det er helt vilt.

Riise er fryktelig opptatt av å konkurrere. Ikke bare duellerer han med romkamerat Iversen i alle mulige idretter og spill. Riise har også en annen viktig intern feide gående. Den kan bli avgjort i kveld rundt klokka seks. Da er det klart for landslagets bocha-turnering.

- Også der er det viktig å vinne. Det er satt opp en vandrepokal for den som vinner tre ganger. Nå har jeg to napp i den allerede, gliser Riise.

- Hvem er hardeste konkurrent?

- Det er faktisk Nils Johan (Semb). Han har vunnet to ganger han også. Så det blir en skikkelig duell mellom oss, he, he.

- Hvordan har du lært bocha?

- Jeg kan det ikke. Jeg har bare hatt flaks.

Berg ikke med

Så mens spillerne enten slapper av eller leker, så driver Nils Johan Semb og hans betrodde det siste tankearbeidet rundt laguttak og taktikk. Sjefen vet allerede i dag hvilket lag han skal spille med. Men venter med å fortelle spillerne det til lørdag. En av grunnene er for å unngå for mye tanker rundt kampen. Samt å unngå lekkasjer om uttaket til pressen.

- Det er ingen forskjell i hvordan vi gjør uttaket foran denne kampen. Alle spillerne får vite laget samtidig på spillermøtet lørdag. Spillerne er vant til dette fra klubbene sine, i allefall proffene, sier Semb.

Kaptein Henning Berg har ingen problemer med å vente til kampdagen for å få laget.

- Nei, det er helt greit. Vi er alle så vant til det. I England får vi jo vite laget først en time før kampstart. De fleste vet nok mer eller mindre om de skal spille eller ikke, sier Berg.

- Hvor mye snakker Semb med deg om uttaket?

- Det er han som bestemmer alt. En sjelden gang kan han kanskje spørre om et råd. Men vi spillerne har ingenting med uttaket å gjøre. Det hadde ikke gått an.

Lagarbeid

Assitent-trenerne Harald Aabrekk, Ståle Solbakken, keepertrener Erik Thorstvedt, analytiker Øyvind Larsen, og administrator Bjørn Nilsen står nærmest Semb i arbeidet med det sportslige. De seks prater mye sammen. Hele tida. Som Sembs nærmeste assistent har Harald Aabrekk en del å si, men ikke mer enn de andre.

- Jeg bidrar vel 1/6-del i prosessen mot et laguttak. Vi er et lag som jobber sammen, men med en klar sjef. Og det er Nils Johan, sier Aabrekk.

Han mener at en tilnærmet skadefri tropp, og stor entusiasme, har løftet det norske laget inn mot denne avgjørende kampen i Parken.

- At konkurransen er spisset, at mange kjemper om plassene, det gir en enorm skjerping og en positiv effekt for hele gruppa.

Og på den siste treninga i formiddag, er det spillerne som har kommandoen.

- Det blir mest kos på treninga vår i Parken. Spillerne får stort sett bestemme selv hva de skal gjøre. Alle øvelsene er lystbetonte, sier Nils Johan Semb.

Men hva gjør Semb, mens noe av gutta spiller playstation, spiller kort, eller sover.

- Siste døgnet jobber jeg alltid med en plan B, og en plan C. Sånn at jeg er forberedt på alt. Dersom og hvis at det eller det skjer, sier Semb.

- Og selve kampdagen er egentlig jævlig, bare mye venting og høy spenning. Det føles alltid godt når kampen starter.

RESEPTEN KLAR: - Siste døgnet jobber jeg alltid med en plan B og en plan C, sier Nils Johan Semb.
TAR DET PIANO: Eirik Bakke deler rom med John Carew. Der er det ro og hvile som gjelder.
HER STÅR SLAGET: Parken i København ligger klar til årets fotballbegivenhet i Norden. Den mektige arenaen tar drøye 40 000 tilskuere og har vært utsolgt i lang tid.
LEKEKAMERATER: Steffen Iversen og John Arne Riise liker å spille PlayStation.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media