Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kampen betyr mer for Norge enn for meg

Lårskadde Henning Berg (33) vil ikke spille kampen mot Danmark hvis han ikke føler seg hundre prosent frisk.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Avgjørelsen tar han sammen med lege og gammel lagkamerat i KFUM, Thor Einar Andersen. For selv om Henning gjennomførte en solid økt på Ullevaal i går, så er klippen klar på én ting.

- Jeg har et ansvar overfor de andre i gruppa. Er jeg ikke hundre prosent skadefri, står jeg over, sier Berg til Dagbladet.

Han har fryktelig lyst til å spille. Han forteller at det har vært tungt å stå på sidelinja og ikke kunne trene for fullt til denne kampen.

- Trenerne vil sikkert ha et klart svar på om jeg kan spille ganske tidlig. Og jeg håper i det lengste at jeg spiller. Jeg har hatt framgang hele veien, sier Berg. Foreløpig har legene satt torsdag som en deadline for om Berg blir med.

- Fornøyd

At han kan spille sin 95. landskamp mot Danmark, vil han helst ikke snakke om.

- Jeg er fornøyd med de kampene jeg har fått spille til nå. Om det blir én til eller fem til, spiller egentlig ingen rolle for meg, sier han.

- Denne kampen betyr mer for Norge enn for meg personlig.

Framtida er uklar for Berg.

- Jeg vet ikke hva som skjer videre. Ingenting er konkret i forhold til nye klubber. Nå tenker jeg bare på kampene mot Danmark og Romania. Så skal jeg ha noen uker ferie. Og først etter det skal jeg vurdere framtida.

- Men du har jo gitt signaler om at din framtid som fotballspiller avhenger av om Norge går til EM?

- Ja, kanskje. Det har litt å si. Men det viktigste for meg er at Norge kommer til EM. Ikke at jeg kommer dit.

Pepet ut

Berg ramser opp flere høydepunkt i landslagskarrieren.

- Å kvalifisere seg til VM i 1993, med 30000 på Karl Johan, var stort. Seieren over Mexico i VM 1994 husker jeg også godt. Og selvsagt da vi slo Brasil i 1998, særlig siden vi slo dem året før på Ullevaal.

- Største nedtur?

- Har ikke hatt nedturer, he-he.

- Husker du debuten?

- Ja, det var mot Færøyene på Ullevaal. Da ble jeg pepet ut av Klanen fordi jeg hadde gått fra Vålerenga til Lillestrøm året før. Jeg husker jeg syntes det var litt håpløst, ler Berg.

Og derfor gjør han alt han kan for å bli frisk til å kjempe slaget i Parken. Landslagslege Thor Einar Andersen er Bergs våpendrager i kampen for å bli frisk.

- Medisinsk sett er Henning klarert til å trene for fullt. Det vi måler nå er hans egen smertefølelse, og bevegeligheten i låret der skaden sitter. Hennings egen vurdering styrer mye, sier Andersen til Dagbladet.

Spilte sammen

Han kjenner Henning Berg godt. Også fra fotballbanen. De to dannet midtstopperduoen i KFUM/Oslo i 1987/88.

- Henning var jo bare 18 år den gangen, og jeg var 28. Han var på vei oppover, og jeg kom fra Start og var i ferd med å trappe ned som spiller, sier Andersen.

- Trodde du da at han ville bli en landslagsklippe?

- Nei, jeg skjønte ikke at han hadde så voldsomme ambisjoner den gangen.

- Er han like god i dag som den gangen?

- Henning er i alle fall større i kjeften enn han var da han var 18, ler han.

På hjemmebane blir det kanskje også litt diskusjoner i helga. Faren til kona Line er dansk, nærmere bestemt eks-skøyteløperen Kurt Stille, som var en pulikumshelt på Bislett i gamle dager.

- Svigerfar er dansk, men han har fått beskjed om hvem han skal holde med på lørdag. Han har tross alt bodd i Norge i mange år, ler Berg.

DANMARK- NORGE

3 DAGER IGJEN

ALT FOR NORGE: Henning Berg orker ikke forholde seg til at han kan bli tidenes landslagslegende i Norge. Spiller han mot Danmark, blir det hans 95. landskamp. Dette bildet er fra gårsdagens landslagstrening på Ullevaal stadion.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media