KAMPEN SOM ALDRI BLIR FERDIG: - Fotball er et enkelt spill. 22 menn jager ballen i 90 minutter, og så vinner tyskerne alltid til slutt, sa Gary Lineker. Denne gresktyrkiske kampen når kanskje aldri 90 minutter, selv om den startet for 84 år siden, og de i går spilte den igjen.
KAMPEN SOM ALDRI BLIR FERDIG: - Fotball er et enkelt spill. 22 menn jager ballen i 90 minutter, og så vinner tyskerne alltid til slutt, sa Gary Lineker. Denne gresktyrkiske kampen når kanskje aldri 90 minutter, selv om den startet for 84 år siden, og de i går spilte den igjen.Vis mer

Kampen ble startet igjen etter 84 års pause. Så ble den avbrutt - igjen ...

Fotballkampen som definitivt ikke var over på 90 minutter.

(Dagbladet): 7. desember 1930 ble en vennskapskamp mellom den tyrkiske klubben Karsiyaka fra Izmir og det greske laget Lailapas fra Chios avbrutt etter bare tre minutters spill på grunn av kraftig regnskyll.

Men hey, hvorfor ikke fullføre når en først har startet på noe?

Som sagt, så gjort:

65 minutter I går ettermiddag møttes lagene igjen, 84 år etter at kampen ble igangsatt. Klokka startet på tre minutter, slik at lagene kunne fortsette der de slapp sist - selv om ingen av foreldrene til noen av gårsdagens spillere engang var påtenkt da kampen ble blåst i gang den desemberdagen i 1930.

Men tror du de fikk fullført kampen i går, da?

Etter 84 år.

Neida.

65 minutter ut i oppgjøret - på stillingen 5-5 - tok begge lags tilhengere seg ut på banen, plantet tyrkiske og greske flagg i midtsirkelen og stanset kampen.

- Vil ikke bli ferdig - Vi vil ikke at denne kampen skal bli ferdig. La det gå minst 84 år til før den blir det, sa supporterne, ifølge den tyrkiske avisa Milliyet.

Så kan de to klubbene og byene på hver sin side av Egeerhavet ha noe å se fram til. Og ikke minst snakke om i - ja - årevis.

- Denne fotballkampen symboliserer brorskapet mellom de to folkeslagene, og jeg håper denne kampen bidrar til et godt forhold mellom klubbene, sier Lailapas-trener Michael Kottakis.

Den greske historikeren Yiannis Makridakis uttrykker at dette er noe langt mer enn en vennskapskamp i fotball, og peker på kampens historiske betydning.

Scoret for begge lag Den opprinnelige kampen mellom lagene utspant seg på et tidspunkt hvor Tyrkias første president, Mustafa Kemal Atatürk, og den greske statsministeren Eleftherios Venizelos jobbet for å bedre vennskapet mellom nasjonene.

For ytterligere å bygge opp under vennskapet mellom klubbene og byene, så byttet to spillere lag i pausen i går. Det rapporteres også at en av spillerne scoret for begge lagene i 5-5 kampen - som altså ikke ble ferdigspilt i går.

Og som neppe blir det, heller.

Før om nye 84 år.

KAMPPROGRAMMET: Et historisk kampprogram, som vil være mye verdt for samlere.
KAMPPROGRAMMET: Et historisk kampprogram, som vil være mye verdt for samlere. Vis mer