Kampen blir avgjort i pausen

Rosenborgs kamp om kvartfinaleplass i Champions League blir avgjort i vinterpausen. Kampoppholdet på nesten tre måneder vil naturligvis tappe laget for styrke, og dobbeltkampen mot Dinamo Kiev (29. februar og 8. mars) vil avsløre hvor mange kvaliteter som har fryst fast i isen.

Rosenborg går inn i nærmere tre vintermåneder uten at de får spille en eneste fotballkamp på det nivået de møter i Champions League. De videre sjansene står og faller med hvordan klubben takler denne perioden.

Rosenborg har vist at de kan slå alle - både borte og hjemme. Følgelig er dette mest opp til dem selv.

Tre kamper peker seg ut som helt avgjørende for Rosenborg:

  • Kamp nummer tre og fire - dobbeltkampene mot Dinamo Kiev 29. februar (i Kiev) og 8. mars: Her vil Rosenborg avsløre formen etter vinterpausen, og resultatene vil langt på vei bestemme lagets muligheter foran de to siste kampene mot puljefavorittene Bayern München (i München 14. mars) og Real Madrid (på Lerkendal 22. mars)
  • Det tredje nøkkeloppgjøret blir møtet med Bayern München på Lerkendal allerede 24. november: Rosenborg klarer neppe å følge opp bortebanestatistikken i en pulje som dette, derimot må de forbedre hjemmestatistikken. Rosenborg er avhengig av en god start, og bør være i maksform etter en periode med hvile og kvalitetstrening.

Mye vil skje

Drømmegrupper og marerittgrupper foran en mellomrunde i Champions League blir mest morsomt tankespinn, og nesten like vanskelig å sette opp som tippeligatabellen i midten av april.

  • Fordi samtlige lag på dette nivået er i stand til å nå kvartfinalen. Og det er vel bare to-tre av de aller størte favorittene (Barcelona, United, Lazio) vi med sikkerhet kan si unngår de to siste plassene i gruppa - og dermed ryke ut.
  • Og fordi det er over fire måneder til mellomrunden er ferdigspilt, og mye vil skje på den tida.

Alle lagene vil få en formutvikling i positiv eller negativ retning i løpet av en såpass lang periode. Ikke minst vil lagenes skadesituasjon påvirke prestasjonene. Se bare på den skadelista Real Madrid hadde med til Molde. Mye tilsier at Real er vesentlig styrket til møtene med Rosenborg.

Her er plussene og minusene ved Rosenborgs motstandere - sett med norske øyne:

Real Madrid

+ Sliter tungt. Skader og svake resultater.

+ Rosenborg knuste dem 2- 0 på Lerkendal i 1997...

w ... og derfor er det neppe snakk om undervurdering fra Reals side.

w Vokser med oppgavene, henger alltid med til siste slutt.

Bayern München

+ Rosenborgs herjinger med Borussia ga både selvtillit og nyttig erfaring med tysk spillestil.

+ Feterte stjerner kan bli både sutrete og pysete en novemberkveld på Lerkendal.

w Topper Bundesliga uten å ha imponert: Tung, solid maskin med mye rutine...

w ... men det sier også mye om lagets potensial.

Dinamo Kiev

+ Et lag Rosenborg frykter. Det gir ekstra motivasjon og grundighet i forberedelsene.

+ Har vinterpause, som Rosenborg. Men ekstremt samspilte trøndere lider minst.

w Spillestil Rosenborg misliker: Hurtige, eksplosive og kontringssterke.

w Rosenborg har dårlig erfaring med gode østeuropeiske lag.

<B>VINTERKLAR: Om Rosenborg skal klare å nå kvartfinalen i Champion's League, avhenger av hvor mye den lange viterpausen tapper laget for kvaliteter.