Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kampen David Moyes må vinne

- Forventer at Manchester United mobiliserer noe ekstremt.

TAP, TAP, TAP David Moyes er inne i sin vanskeligste periode som Manchester United-manager. På Old Trafford har laget tapt fire av de siste seks kampene. AFP PHOTO / IAN MACNICOL
TAP, TAP, TAP David Moyes er inne i sin vanskeligste periode som Manchester United-manager. På Old Trafford har laget tapt fire av de siste seks kampene. AFP PHOTO / IAN MACNICOL Vis mer

Tre strake tap, 7. plass i Premier League, FA Cup-exit og rekordmange feilskjær på hjemmebane gjør at presset på manager David Moyes har eskalert til et foreløpig høydepunkt foran dagens skjebnemøte med Swansea på Old Trafford.

- Kampen er en «must win», sier tidligere Premier League-spiller Claus Lundekvam til Dagbladet.

- Må overbevise Det er F.C. København-trener Ståle Solbakken helt enig i. Han mener Moyes blir nødt til å velge en offensiv tilnærming til den uhyre viktige kampen.

- De må vinne både poeng og publikum. For selv om resultater er viktigst, må Moyes overbevise tilhengerne i tillegg, sier Solbakken til Dagbladet.

 PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: Sir Bobby Robson er en av Englands største managere gjennom tidene. I 1999 tok han over Newcastle United i sin egen hjemby. Her poserer han sammen med de nye signeringene Nicy Butt og James Milner foran hans siste sesong som sjef, i 2004. Robson døde av kreft i 2009, 76 år gammel. REUTERS/Ian Hodgson
PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: Sir Bobby Robson er en av Englands største managere gjennom tidene. I 1999 tok han over Newcastle United i sin egen hjemby. Her poserer han sammen med de nye signeringene Nicy Butt og James Milner foran hans siste sesong som sjef, i 2004. Robson døde av kreft i 2009, 76 år gammel. REUTERS/Ian Hodgson Vis mer

Den tidligere Köln- og Wolverhampton-treneren har selv følt presset fra omgivelsene tett på kroppen flere ganger. Han tror ikke Moyes står i fare for å få sparken om Manchester United skulle gå på en ny smell i dag - men utelukker det heller ikke.

- Jeg mener ikke at det ville vært riktig, men samtidig vet jeg hvordan det er når snøballen begynner å rulle, forteller Solbakken.

Stjernene ute At Wayne Rooney har blitt sendt til varmere strøk for å pleie lyskeskaden sin, mens Robin van Persie fremdeles er ute, gjør ikke situasjonen enklere.

- Det er ofte de to som utgjør forskjellen. Jeg forventer likevel at United mobilserer noe ekstremt og drar i land seieren, sier Lundekvam.

Solbakken mener samtidig at det dreier seg om mer enn bare de 90 minuttene som spilles i kveld.

- For United som klubb handler det alltid om en global kamp om verdensherredømme.