NY BRANN-NEDTUR: Steffen Iversen satte inn trøndernes første mål i går. Foto: Arve Johnsen, Digitalsport
NY BRANN-NEDTUR: Steffen Iversen satte inn trøndernes første mål i går. Foto: Arve Johnsen, DigitalsportVis mer

- Kampen gikk som hele Norge forventet

Det var verre i 1998, mener Brann-veteran.

||| LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg - Brann 3-0.

Det var en oppgitt, men på ingen måte slagen Cato Guntveit (34) som møtte Dagbladet etter gårsdagens kamp mot Rosenborg.

- Kampen gikk som hele Norge forventet at den skulle gå. Jeg håpte at kampen skulle bli et steg i riktig retning og på en måte så ble den det. Vi blir ikke spilt ut. Det var ikke helt natt i alle fall, sier Guntveit.

Var dårligere i 1998
Brann-veteranen har vært med på mang en nedtur før. Han har også opplevd verre seriestarter enn årets fire poeng på seks kamper og nest siste plass.

- Vi startet vel enda dårligere i 1998 og da endte vi på 6. plass, så vidt jeg husker. Nå gleder vi oss bare til neste mulighet til å revansjere oss og å klatre på tabellen, sier den tidligere Skottland-proffen.

Skal vi tro den tidligere Brann-kapteinen er det de små enkle ting som skal til for at laget hans nok en gang er oppe og står.

- Vi trenger enkelt og greit at ballen spretter vår vei igjen. Dette var ikke en 3-0-kamp, men nok en gang får vi et par avgjørelser imot oss på veldig kjedelige tidspunkt og det forplanter seg. Vi får ikke den corneren, så får vi ikke det frisparket, så får vi ikke det innkastet og så går motstanderen opp og scorer. Det er sånn det har vært i år, sier Guntveit.

Guntveit kom inn fra benken i gårsdagens kamp, men er sannsynligvis med fra start i kampen mot Vålerenga til helga. Det synes den ubeskjedne sliteren er helt rett.

Kan ikke kjøpe
- Vi er ikke i en sånn posisjon at vi kan gå hen og kjøpe 4-5-6 spillere — vi kan sannsynligvis ikke hente én engang. Det er vi som er her nå som må få oss ut av uføret, og jeg er en av dem. Jeg har fått signaler på at jeg starter på søndag.

At det murres i Bergen når Brann ikke presterer er ikke noe nytt for de som har fulgt litt med på norsk fotball gjennom livet.

Guntveit er vant til slikt og kjenner ikke noe særlig på det lengre. Men noe verre innrømmer han at det har blitt de siste årene.

- Forventningene og kravene til Brann fra byens befolkning har jo alltid vært der. Det vet vi. Men gullet i 2007 har nok gjort det litt verre. Nå tror jeg faktisk folk forventer at vi skal vinne serien hvert år. Det er helt urimelig.

Erik Huseklepp ble meget ensom mot Rosenborgs panserstoppere på Lerkendal i går, men på tross av en mørk dag på jobben bedyrer landslagsspilleren at fokus er der det skal være.

LIKER IKKE Å TAPE: Erik Huseklepp er oppgitt etter et nytt tap, nå ligger Brann på nedrykksplass. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
LIKER IKKE Å TAPE: Erik Huseklepp er oppgitt etter et nytt tap, nå ligger Brann på nedrykksplass. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Jeg kan være med på det Cato sier, men samtidig så tenker vi spillerne kun på det sportslige. Det var bra stemning i gruppa før kampen, men den er selvfølgelig dårlig nå. Vi liker jo ikke å tape.

Men tap ble det. Krisen er et faktum.

Tre baklengs på fem sjanser
Kanskje ordner den gamle reven Guntveit opp på hjemmebane mot Enga. Men ikke regn med det — Brann lekker som en sil.

I går ble det tre baklengs på de fem sjansene Rosenborg fikk.

HAVNET PÅ 6. PLASS: Cato Guntveit finner trøst i at en dårlig start ikke ødela alt for Brann i 1998. Foto: Marit Hommedal  / SCANPIX
HAVNET PÅ 6. PLASS: Cato Guntveit finner trøst i at en dårlig start ikke ødela alt for Brann i 1998. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer