ETTERFORSKES:  Det kamerunske fotballforbundet skal etterforske nasjonens VM-kamper i Brasil. Her blir Alex Song utvist mot Kroatia. Det er en av situasjonene som regnes som mistenkelige. Foto: AP Photo/Themba Hadebe.
ETTERFORSKES: Det kamerunske fotballforbundet skal etterforske nasjonens VM-kamper i Brasil. Her blir Alex Song utvist mot Kroatia. Det er en av situasjonene som regnes som mistenkelige. Foto: AP Photo/Themba Hadebe.Vis mer

- Kampen hadde alle tegn på kampfiksing

Mistenkelige hendelser i Kameruns kamper.

• Få med deg alt fra Brasil i VM direkte!

(Dagbladet): Tidligere i dag kom nyheten om at Kamerun vil starte etterforskning etter påstander om kampfiksing. Og det er da 4-0-tapet mot Kroatia som skal være mistenkelig.

TV 2-ekspert Morten Langli er ikke overrasket.

Alle tegn - Ingen bombe at kampen Kamerun-Kroatia etterforskes for kampfiksing. Den hadde alle tegn. Rødt kort med vilje, keeper som kaster seg feil vei, skriver Langli på Twitter.


Kroatia tok tidlig i ledelsen i kampen, før Alexander Song ble utvist fem minutter før hvilen, etter å ha slått en motspiller bakfra.

Langli peker på flere spesielle hendelser rundt Kameruns opptreden, i flere kamper.

- Mål før pause, etter pause, over alle handicap. Og sjekk igangsettingen til Kamerun rett før slutt mot Brasil. Der blir det 4-1 istedet for 3-1, skriver Langli.


- VM er den perfekte scene for en fikset kamp, på grunn av enorm omsetning, skriver han i en ny tweet.

Kroatia-Kamerun ble spilt 19. juni, og like etter kampslutt slengte Sogndal-spiller Ørjan Hopen ut følgende tweet:

- Rimelig sikker på at denne kampen blir tatt en ekstra titt på av de som jobber med kampfiksing.

Spådde resultatet Det kamerunske fotballforbundet skriver i en pressemelding at sju spillere er under etterforskning.

 SPØRSMÅLSTEGN:  Morten Langli setter spørsmålstegn ved keeperspillet til Charles Itandje, som kastet seg feil vei da Neymar scoret. Sistskansen sto også for en merkelig igangsetting ved Brasils siste scoring. Foto: REUTERS/David Gray/NTB Scanpix.
SPØRSMÅLSTEGN: Morten Langli setter spørsmålstegn ved keeperspillet til Charles Itandje, som kastet seg feil vei da Neymar scoret. Sistskansen sto også for en merkelig igangsetting ved Brasils siste scoring. Foto: REUTERS/David Gray/NTB Scanpix. Vis mer

- Ferske anklager om svindel knyttet til Kameruns tre VM-kamper spesielt oppgjøret mot Kroatia, i tillegg til at det skal være «sju dårlige epler i laget», reflekterer ikke verdiene og prinsippene vi forsøker å fremme, heter det i en uttalese fra forbundet.

Det er en tidligere kampfikser som står bak anklagene. Wilson Raj Perumal er tidligere dømt for kampfiksing, og skal i forkant av oppgjøret ha spådd resultatet, samt at en spiller ville bli utvist.

Perumal fikk rett på begge punkter.

Ingen spor Norsk Tipping på Hamar har ikke merket noe uvanlig høy spillaktivitet rundt kampen.

- Det var faktisk ganske lite spill på den aktuelle kampen til å være en VM-kamp, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl til Dagbladet.

- Hvis det er noen store spillgrupper som har fått et stort utbytte av kampen, har de fått det andre steder. Det var vel 750 kroner totalt som var satt på 4-0-seier hos oss, forteller Jødahl.

Morten Langli har ikke svart på Dagbladets henvendelser i dag.