Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kampen i morgen starter allerede i senga

Håndballjentene må stå opp før halv seks. Det har de trent på.

FORTSETTER OPPTUREN? Mye av nøkkelen foran morgendagens kamp blir om de norske jentene klarer å snu døgnet. De spiller halv ti om morgenen lokal tid. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
FORTSETTER OPPTUREN? Mye av nøkkelen foran morgendagens kamp blir om de norske jentene klarer å snu døgnet. De spiller halv ti om morgenen lokal tid. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

Følg Norge - Sør-Korea direkte fra onsdag klokka 10.30 i håndballstudio.

LONDON (Dagbladet): Norge har spilt sine to første kamper kvart over ni om kvelden lokal tid. I morgen spiller de klokka halv ti om morgenen (10.30 norsk tid).

Motstander Sør-Korea har på sin side spilt de to første kampene klokka kvart over elleve på formiddagen. Det har endt med seier mot både Spania og Danmark.

- Det blir den første kampen i den kampen - å være klar til start. Korea har spilt sine kamper tidlig hittil og er litt i den modusen. Vi trenger å snu døgnet fra seint til tidlig. Det skjer 90 prosent i hodet, men det må også skje gjennom fysisk forberedelse, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Fysisk økt før frokost Slik blir timeplanen for de norske jentene i morgen tidlig:

• Vekking mellom klokka fem og halv seks.
• Fysisk økt i 30-40 minutter for å få i gang kroppen.
• Frokost en gang mellom halv sju og sju.
• Taktikkmøte etter frokost.
• Busstur til Copper Box Arena.
• Avkast klokka halv ti.

Klokkeslettet bør selvsagt ikke være et problem for profesjonelle idrettsutøvere, men likevel er det uvant for håndballspillere å konkurrere på morgenen. Det har det norske støtteapparatet tatt hensyn til i OL-oppkjøringen.

- Vi trente på det sist onsdag. Vi sto opp klokka halv seks, spiste frokost, fikk i gang beina, gikk tur og fikk kroppen til å våkne. Det handler også om å legge seg tidlig dagen før. Vi har også hatt en del tidlige treninger på den tida der, nettopp for å se hvordan kroppen fungerer. Jeg tror vi kommer til å takle det ganske bra, sier landslagslege Ola Sand til Dagbladet.

Han tror forskjellen på å spille seint om kvelden og tidlig om morgenen sitter både i kroppen og i hodet.

- Jentene har spilt håndball i en årrekke, og de har nesten alltid kun spilt kveldskamper. Så kroppen er mest vant til det. Men det fysiologiske prøver vi å bryte nettopp ved å stå opp tidlig og komme i gang. Det psykologiske tror jeg jentene takler veldig bra. De er krigere, sier Sand.

Vanskelig å sovne Jentene selv har litt delte meninger om hvor lett det skal bli.

Camilla Herrem gjespet høyt da Dagbladet klokka 11 i formiddag spurte henne om morgendagens program.

- Jeg er trøtt nå, liksom. Jeg må prøve å komme meg tidlig i seng i kveld.

- Hvordan skal du klare å sovne tidlig nok?

- Nei, jeg vet ikke. Det viktigste er å ikke sove på dagen i dag. Det gjør vi når vi har seine kamper. Jeg sov ganske lite i natt, så jeg er ganske trøtt nå, så jeg håper det holder seg til i kveld, sier Herrem og gjesper på nytt.

- Det som er slitsomt er at kroppen er kjempesliten, men hodet er ikke trøtt i det hele tatt. Man prøver å legge seg å sove, men det funker ikke. Så da prøver man å se på serier eller se på mobilen og prøver å slappe av. Man tenker bare på kampen og er litt høyt oppe når man har vunnet, så det er tungt. Jeg sovna vel ikke før tre eller halv fire i natt.

- Kroppen er «høy» I dag trente jentene kvart på tre. Det tror Herrem var et lurt tidspunkt.

VANSKELIG Å SOVNE: Både Camilla Herrem og Kristine Lunde-Borgersen sier de sliter med å sovne etter kamper. Dermed har døgnet blitt forskjøvet etter to seine OL-kamper. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
VANSKELIG Å SOVNE: Både Camilla Herrem og Kristine Lunde-Borgersen sier de sliter med å sovne etter kamper. Dermed har døgnet blitt forskjøvet etter to seine OL-kamper. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer

- Det er da vi pleier å sove, så alt er nok godt planlagt fra trenerne.

Kristine Lunde Borgersen har det på samme måte som Herrem etter kamper.

- Selv om man har lagt seg i senga, er kroppen litt «høy».

Og kamp klokka halv ti om morgenen er hun ikke vant med.

- Nei, det er jo ikke så ofte man trener da engang. Men vi vet vi skal ha én tidlig kamp, så får vi håpe det blir den eneste.

- Kunne spilt på natta Amanda Kurtovic (21) er troppens yngste spiller - med neste fem års margin til nest yngste, Camilla Herrem. Hun tror ikke det blir noe problem å sprette opp til tidlig kamp.

- Ja, så lenge det er OL-kamp er det fint. Midt på natta hadde vært helt fint, det også.

Romvenninne Linn-Kristin Riegelhuth Koren fleiper med at hun forventer at Kurtovic serverer frokost på senga i morgen. Hun fyller nemlig 28 år i morgen.

- Det er vel sjuende eller åttende året på rad jeg feirer bursdag på samling, sier Larvik-spilleren.

Bursdagsønsket er klart:

- Det er selvfølgelig at vi spiller en god kamp, og det hadde vært kjempegøy med seier. Men det viktigste er at laget kommer i gang og gjør en skikkelig fight, så håper jeg resultatet går vår vei, sier «Linka».

BURSDAG: Linn-Kristin Riegelhut Koren fyller 28 år i morgen, og ønsker seg seier mot Sør-Korea. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
BURSDAG: Linn-Kristin Riegelhut Koren fyller 28 år i morgen, og ønsker seg seier mot Sør-Korea. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media