JEVN BATALJE: I fjorårets oppgjør på Goodison Park ble det et skikkelig fyrverkeri. 3-3 sto det til slutt på måltavla. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB Scanpix
JEVN BATALJE: I fjorårets oppgjør på Goodison Park ble det et skikkelig fyrverkeri. 3-3 sto det til slutt på måltavla. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB ScanpixVis mer

Kampen ingen har råd til å tape

I kveld braker det løs i Liverpool igjen.

Følg Everton - Liverpool i Fotballstudio fra 18.30!

(Dagbladet): Lørdag braker det løs igjen. For 224. gang møtes de to byrivalene Everton og Liverpool. Det er en kamp hvor spillerne, såvel som publikum, har nervene nærmest utenpå klærne.

Liverpool har bare tapt én av de siste 13 kampene i alle konkurranser, og formkurven peker oppover etter en trøblete start på sesongen.

For Evertons del ser det tyngre ut.

Svak sesong De blå ligger på en foreløpig 12. plass i ligaen, en plassering som er uvant kost for fansen. Sist laget havnet på nedre halvdel i Premier League var i 2005/06-sesongen, da laget ble nummer 11.

Nå er det bare sju poeng ned til nedrykk.

Tidligere fotballspiller og manager Tony Cotte peker på manglende selvtillit som en vesentlig faktor til den svake sesongen.

- I starten av sesongen trodde vi Everton skulle være blant de sju beste i ligaen, men de har hatt en skuffende sesong, med skader på noen sentrale spillere. Det er manglende selvtillit som kommer av at de ikke vinner kamper, sier Cottee til Sky Sports.

Viktig kamp Fotballkommentatoren tror likevel ikke Everton vil kjempe i nedrykkstriden denne sesongen, på grunn av kvaliteten i spillertroppen.

Liverpool har bare tapt et av de siste 16 derbykampene, og kommer til Goodison Park fulle av selvtillit. De må vinne for å holde tritt med lagene som kjemper om den viktige fjerdeplassen.

For Evertons del handler det om å holde god avstand til lagene under streken.

- Jeg tror ikke noen av lagene har råd til å tape, sier Premier League-ekspert Paul Merson til Sky Sports.

En spiller som vil få mye fokus lørdag er Steven Gerrard. Liverpool-kapteinen spiller sannsynligvis sin siste derbykamp før de røde.

- Kampen er forskjellig fra andre ligakamper, men jeg ser fram til denne og forhåpentligvis kan jeg forlenge min gode derbyrekord, sier Gerrard til Sky Sports.