Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kampen med ni liv

Arsenal fyrte av kanonene på bortebane og sendte fansen til himmels med en sinnssyk målfest. En fest også Tottenham tok del i.

LONDON (Dagbladet): Hele Nord-London sto på hodet etter lokaloppgjøret mellom Tottenham og Arsenal på White Hart Lane - en fotballkamp som skrev seg inn i historien hele ni ganger. For dette var kampen som aldri ville dø.

-  Helt sinnssykt, sier en euforisk Arsenal-manager Arsene Wenger om den etterlengtede seieren - Arsenals første på fire kamper.

Og i to timer var Arsenal tilbake på toppen i Premier League før Chelsea tok ledelsen mot Fulham på Craven Cottage.

Målorgie

Den første halvtimen var det lite som tydet på at det skulle bli en av årets store fotballkamper. Da Tottenhams Nourredine Naybet sørget for ledelse til hjemmelaget åtte minutter før pause øynet hjemmelaget sin første seier over Arsenal på fem år. Men målet vekket Arsenal og en til da fraværende Thierry Henry.

Like før pause utliknet den franske superspissen, og i andre omgang formelig eksploderte kampen. I en målorgie, hvor lagene i snitt scoret hvert sjuende minutt.

Lauren, Patrick Vieira, Jermain Defoe, Fredrik Ljungberg, Ledley King, Robert Pires og Fredric Kanoute kunne alle notere seg for ett mål hver i annen omgang. Dermed hadde alle ni målene forskjellige navn bak seg.

For første gang i Premier Leagues historie.

Det var første gang siden 1978 at Arsenal hadde scoret så mange mål på Tottenham. Og første gang siden 1983 at Tottenham hadde scoret så mye på Arsenal.

Sårt tiltrengt

-  Vi gjorde det litt vanskelig for oss selv i dag, innrømmet Arsenals Fredrik Ljungberg etter kampen.

Likevel - det ble en sårt tiltrengt seier for «The Gunners».

-  Det er fryktelig hvor fort selvtillit forsvinner. Jeg føler ikke at vi har mistet selvtilliten når det gjelder angrepsspillet, men bakover er den nok borte, sier Arsene Wenger.

-  Vi misset på noen store sjanser, men spilte bra og scoret fem mål. Det er deilig å kunne vise at vi spiller god fotball og i tillegg scorer mange mål, sier Ljungberg.

Cricket-resultat

Den nye Tottenham-manageren Martin Jol pisket laget sitt framover og ga Arsenal reell konkurranse på gressmatta. Og han kunne like godt ha debutert med uavgjort.

-  Scorer man fire mål mot Arsenal burde det være nok til en komfortabel seier. Vi spilte veldig bra, men vi var for svake i forsvar, sier den ferske Tottenham-sjefen etter debutkampen.

Arsenal-manager Arsene Wenger struttet av selvtillit etter seieren, og er klar til å ta opp kampen mot serieleder Chelsea, som ligger to poeng foran etter 4-1 mot Fulham i den andre enden av London i går.

-  Nå er jeg ekstremt glad. Vi tok tre viktige poeng i dag, og resultatet minner mer om en cricketkamp enn en fotballkamp, sier Wenger til Sky Sports.

2 - 3
3 - 4
3 - 5
1 - 0
1 - 2
1 - 3
1 - 1
2 - 4
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media