Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kampen mot Norge var fikset

Maltas fotballpresident sitter på beviser.

- FIKSET: Thorstein Helstad scorer 2-0-målet under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Malta på Ullevaal Stadion. Norge vant 4-0. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX
- FIKSET: Thorstein Helstad scorer 2-0-målet under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Malta på Ullevaal Stadion. Norge vant 4-0. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX Vis mer

EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Malta i juni 2007 var fikset, sa presidenten i Maltas fotballforbund i dag.

Norman Darmanin Demajo fortalte på en pressekonferanse at han sitter med «overveldende» beviser for at resultatet ble påvirket.

Fredag fant UEFAs disiplinærkommisjon den maltesiske landslagsspilleren Kevin Sammut skyldig i kampfiksing og utestengte ham fra all fotball i ti år. To andre Malta-spillere ble frikjent på grunn av utilstrekkelige beviser, men ifølge Demajo har ikke hele sannheten kommet fram.

- Jeg er overbevist om at flere enn én spiller var involvert, sier han.

Norge vant kampen 4-0 etter å ha scoret tre mål i de siste 18 minuttene. Sammut ble byttet ut ved pause, da det sto 1-0 til Norge.

- En spiller kan bidra til å fikse en kamp selv om han ikke er på banen. Han kan gjøre det selv om han ikke engang er i troppen, sa Demajo.

Sammut bedyrer at han er uskyldig og har sagt at han om nødvendig vil anke saken inn for Idrettens voldgiftsrett.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media