MÅ PÅ TOPPNIVÅ: Wayne Rooney og Manchester United har sluppet billig unna mot mange av de svakere motstanderne i årets Premier League-sesong. I sluttspurten møter de fem av de største lagene, og må prestere maksimalt for å greie den viktige fjerdeplassen. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
MÅ PÅ TOPPNIVÅ: Wayne Rooney og Manchester United har sluppet billig unna mot mange av de svakere motstanderne i årets Premier League-sesong. I sluttspurten møter de fem av de største lagene, og må prestere maksimalt for å greie den viktige fjerdeplassen. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

Kampen om Champions League-plassene: - De har det tøffeste programmet

United må hente fram storformen.

• Følg Premier League-runden i Dagbladets livestudio fra klokken 20.45.

(Dagbladet): Arsenal, Manchester United, Southampton, Liverpool, Tottenham.

Alle disse fem klubbene kjemper bak Manchester City og Chelsea om de to siste mesterligaplassene, hvis vi skal tro TV 2-ekspert Petter Myhre.

- Chelsea og City kommer til Champions League. Bak dem kan vel egentlig alle helt ned til Tottenham på 7. kjempe om plassene, men jeg holder Arsenal, United og Liverpool som favoritter, sier han til Dagbladet.

United har det tøffeste programmet Den vanligste øvelsen når man skal forsøke å spå utfallet av ligaen, er å se på klubbenes kampprogrammer. Der er det særlig en klubb som skiller seg ut.

- På papiret har United det tøffeste programmet. Men så er det alltid vanskelig å si hva som er en vanskelig kamp når det spisser seg til, hva er best av å møte lag midt på tabellen, topplag og bunnlag, spør Myhre seg.

I kveld reiser de røde djevlene til Newcastle, før de møter Spurs (H), Liverpool (B), Aston Villa (H), Manchester City (H), Chelsea (B), Everton (B), West Bromwich (H), Crystal Palace (H), Arsenal (H) og Hull (B).

- Hjemmekampen mot Arsenal kan fort bli en nøkkelkamp. Det er ofte i disse kampene sånne ting avgjøres, sier Myhre.

- Ingen skiller seg ut Blant de fire andre klubbene er det svært jevnt hvis man ser på kampprogrammet. Da må man se på andre faktorer.

Basert på bredden i stallen og den nåværende poengfangsten, mener Myhre at Southampton og Tottenham er outsiderne til plassen.

- Southampton har jeg vel sagt hele sesongen at jeg ikke tror kommer til å greie CL-plass. Tottenham og er såpass langt bak de andre nå at det skal bli vanskelig for dem å hente igjen forspranget, sier TV 2-eksperten.

Samtlige av de fire lagene har igjen tre kamper mot motstand fra topp 7 på tabellen, men Southampton og Tottenham har i tillegg igjen bortekamper mot Everton, et potensialt bananskall.

Ekstremt viktig Tradisjonelt har man vært opptatt av hvem som vinner ligaen, og hvem som rykker ned. De siste årene har imidlertid kampen om CL-plassene blitt nesten like viktig.

- Man ser hvor mye det betyr for klubbene. Ikke bare økonomisk, men også for hvor attraktiv klubben er. For å ta igjen forspranget til Chelsea og City, er United, Arsenal og Liverpool avhengig av å få inn klassespillere, og de vil spille i Europa, sier Myhre.

I tillegg til kampprogrammene, tror Myhre at tilfeldighetene fort kan være avgjørende.

- Formsvikt, skader og karantener virker jo alltid inn her. United har mistet fordelen med å ikke være ute i Europa, siden Arsenal fikk et dårlig utgangspunkt mot Monaco, mens Tottenham og Liverpool røk ut.

Nøkkeloppgjørene tror han blir kampen mellom Liverpool og United på Anfield søndag 22. mars, og United-Arsenal på Old Trafford den 16. mai, i nest siste serierunde.

I kveld møter United Newcastle borte, Arsenal møter byrivalene QPR, og Liverpool møter Burnley hjemme.