Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kampen om kontrakten

Molde eller Moss i Tippeligaen 2006?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I dag faller avgjørelsen i kvalifiseringen til neste års tippeliga. Klokken 16.00 møtes Molde og Moss til returkamp på Molde Stadion.


Molde med overtaket
Romsdalingene vant den første kampen på Melløs 3-2, og har dermed et lite overtak foran dagens avgjørende kamp.

Mossekråkene må score minst to mål, ettersom Molde fikk tre bortemål i den første kampen i Moss.

Vinner Moss 3-2, blir det ekstraomganger - med 4-3 eller Moss-seier med mer enn ett mål spiller østfoldingene i Tippeligaen 2006.

Toppscoreren skadet
Moss\' storscorer Steffen Nystrøm har fått beskjed av legen om å hvile i to uker fremover. Han mistet den første kvalik-kampen, og må stå over også dagens kamp i Molde.

- Det er ubeskrivelig surt og kjedelig, sa Nystrøm til klubbens hjemmeside i går.

Vi fulgte kampen direkte her!

Vi er på overtid i Molde.

Sjanse: Lillebakk er nære ved å forære Moss et trøstemål, klarer såvidt å unngå å rote ballen i eget mål.

KJEMPER OM TIPPELIGA-PLASS: Moldes Madiou Konate ble tomålsscorer da Molde slo Moss 3-2 i den første kvalifiseringskampen til Tippeligaen. Vidar Martinsen og Alexander Forsberg fra Moss skal prøve å slå tilbake på Molde Stadion i dag. Foto: SCANPIX
KJEMPER OM TIPPELIGA-PLASS: Moldes Madiou Konate ble tomålsscorer da Molde slo Moss 3-2 i den første kvalifiseringskampen til Tippeligaen. Vidar Martinsen og Alexander Forsberg fra Moss skal prøve å slå tilbake på Molde Stadion i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Bytte: Kihlberg tar farvel med Molde Stadion til stående applaus. Erstattes av John Andreas Husøy.

Sjanse: Tommy Edvardsen skyter via Trond Strande og til corner fra god posisjon noen få meter fra mål. Sju minutter igjen av ordinær tid.

MÅL: Matej Mavric header en Ohr-corner utagbart i lengste hjørne, og Molde virker klare for Tippeligaen 2006. 74 minutter spilt, 2-0 til Molde.

20 minutter igjen, og Moss virker ikke som de tror på å score tre mål i sluttminuttene.

Bytte: Konate ut, Tommy Eide Møster inn for Molde.

Sjanse: Moss har sjansen til å utlikne og beholde opprykshåpet, men selv om Moen får skyte helt åpent fra sju meter, setter han ballen over.

Moss må dermed score tre mål for å ha noen sjanse til å rykke opp.

TV-bildene viser at keeper ikke har noe grep om ballen når Friend header, og siden Friend er høyest er det nok riktig av Terje Hauge å godkjenne scoringen.

Sjanse: Strålende mottak av Friend, blir ikke enig med Konate om hvem som skal skyte alene med keeper, og det blir et halvveis skudd som slås til corner.

MÅL: Rob Friend kaster seg inn i en duell med keeper Kristiansen, krangler ballen i mål og får det godkjent. Det kan se ut som Friend header ballen ut av hendene på keeper, men uansett står det 1-0 til Molde!

Sjanse: Molde bommer på kjempesjanser på grensen til det komiske nå, denne gangen er det Konate som er helt alene 8 meter fra mål. Skyter utenfor.

35 minutter igjen, Moss trenger fremdeles to mål for å rykke opp til Tippeligaen.

Sjanse: Tommy Edvardsen kommer rundt på venstre, men Andreasson får taklet Moss-vingen før han får skutt eller slått inn foran mål.

Sjanse: Ohr med ny strålende stikker, men Friend demper ballen bakover på banen (!). Der kommer Konate, som skyter til corner.

Sjanse: Molde har nok et godt skuddforsøk, men like utenfor. 50 minutter er spilt.

Sjanse: Nok en gang i tverrliggeren! Friend er alene gjennom, og Kristiansen redder med hånda. Får ikke slått ballen ut, i stedet spretter ballen bak ham og i overliggeren for andre gang på to minutter.

Merkelig situasjon minuttet ut i omgangen. Ohr skyter fra 16 meter, Kristiansen virker som han tror han står rett ved stanga og vipper ballen bakover med hånda. I stedet vipper han ballen i egen tverrligger!

Andre omgang er i gang.

Pause, og Molde er for øyeblikket i Tippeligaen.

Rett før Terje Hauge blåser av første omgang, rives en Moss-spiller ned i Moldes straffefelt fra en corner. Mossekråkene roper på straffe.

Sjanse: 40 minutter spilt, Konate gjennom igjen. Skyter utenfor via et Moss-bein denne gang.

Bytte: Fredriksen ut, Muiruri inn for Moss

Sjanse: Minuttet etterpå spilles Konate alene gjennom, men en nydelig parade av Kristiansen hindrer Molde-scoring.

Sjanse: 38 minutter spilt, kjempesjanse til hjemmelaget! Kristiansen slipper ballen forbi seg, og Konate er alene med målet. Men Konate har ballen bak ryggen, og Moss får klarert før spissen får summet seg.

Ti minutter til pause, og Molde har et lite overtak. Kampen er likevel vidåpen, og Molde bør ikke føle seg for trygge på tippeligaplassen.

26 minutter. Fiffig trekk av Moss på frispark. Krogstad stiller seg i offside og blir ikke markert. Løper tilbake før sparket tas, og kommer alene på bakre stolpe. Header i nettveggen.

20 minutter spilt i Molde. Knuffing i feltet da et frispark slås inn, og noen spillere fra begge lag går i bakken. Ingen straffe, og fremdeles ganske sjansefattig i den uhyre viktige kvalikkampen.

Sjanse: 11 minutter spilt, og Jonas Krogstad kommer helt alene gjennom for Moss. Er i offside, men det er Petter Rudi som spiller ham igjennom! Lillebakk med en kjemperedning, og fremdeles 0-0.

Ti minutter ut i skjebnekampen er det Molde som har begynt best. Moss har hatt et skudd like utenfor som i tillegg ble avblåst for offside.

Sjanse: Seks minutter spilt, og dobbeltsjanse til Molde! Friend får skutt fra seks meters hold, men Kristiansen redder på streken. Også returen er nær ved å gå inn, men Kristiansen får en arm på ballen.

Kampen er i gang.
NØKKELPERSON: Skal Moss kvalifisere seg til Tippeligaen, må keeper Per Morten Kristiansen mest sannsylig holde buret rent i dagens kamp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!