Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kampen om seriegullet er helt åpen

Malouda mener flere ting taler til Chelseas fordel.

TROR PÅ NYTT CHELSEA-GULL: Florent Malouda mener Manchester United har grunn til å være bekymret. Her scorer han mot Birmingham i onsdagens kamp på Stamford Bridge. Foto:  AFP PHOTO/ IAN KINGTON
TROR PÅ NYTT CHELSEA-GULL: Florent Malouda mener Manchester United har grunn til å være bekymret. Her scorer han mot Birmingham i onsdagens kamp på Stamford Bridge. Foto: AFP PHOTO/ IAN KINGTON Vis mer

Florent Malouda tror Chelsea finner formen i tide til å gjenta bedriften fra i fjor og vinne den engelske eliteserien nok en gang.

Onsdag scoret Malouda to ganger og hjalp London-laget til 3-1 seier over Birmingham. Dermed rykket Chelsea opp på annenplassen i eliteserien, og håpet om å kunne gå forbi Manchester United «på oppløpssiden» ble opprettholdt.

Før lørdagens London-derby mot West Ham ligger Malouda og Chelsea seks poeng bak United. Deretter skal Malouda og co. ut i kamp mot Tottenham, før det blir en helt avgjørende kamp på Old Trafford.

Dersom gulldrømmen skal bli virkelighet for Chelsea-spillerne også i år, er det helt klart at i alle fall kampen i «løvens hule» i Manchester må vinnes. Men det er ikke nok i seg selv. de to kampene mot West Ham og Tottenham bør også gi full pott.

- Jeg mener at kampen om seriegullet er helt åpen. Både Arsenal, Manchester United og vi i Chelsea kan gå til topps, sier Malouda.

Ikke noe valg - Vi har ikke noe valg annet enn å vinne de kommende kampene. Det er den eneste muligheten vi kan opprettholde presset mot Manchester United på, sier vingen.

- Vi må bare holde fokus, og vi må bevare roen. Det gjelder å spille på det beste nivået vi kan. Vi er ikke lenger med i mesterligaen, så vi kan konsentrere oss fullt og helt om ligaen her i England. Det kan bli avgjørende, mener Malouda.

Florent Malouda har spilt spiss sammen med Didier Drogba og Salomon Kalou i de tre siste kampene. Det betyr at Chelsea satser på samme oppskriften som ga ligagull i fjor. Og trioens målteft har gjort at Fernando Torres nesten ikke har sluppet til for sin nye klubb. Han har kommet inn som innbytter i 15 minutter i det siste, men han har vært på banen og vunnet over både West Bromwich og Birmingham.

Bare seirer er godt nok Carlo Ancelotti slår fast at det er fem kamper igjen å spille denne sesongen.

- Vi kan ikke gjøre annet enn å gå på banen og vinne alle disse fem kampene. Etterpå kan vi se hvilken tabellposisjon det ga oss, sier manageren. Han legger til at det ikke er lett å ta igjen den sekspoengsledelsen United har på bare fem kamper, men umulig er det ikke.

- Vi er i god form, det kan jeg føle på spillerne jeg har rundt meg på banen. Det er fantastisk å se hva slags selvtillit vi gir hverandre. Det kan bli avgjørende, mener Florent Malouda.

Lørdag skal Chelsea-spillerne ut i sin første «deleksamen», og det som er helt klart er at West Ham ikke blir noe lett lag å slå, for The Hammers kjemper desperat for å overleve i eliteserien.

- Jeg tror vi trenger minst ni poeng for å være på den sikre siden. Det blir ikke lett, men vi skal kjempe det vi er i stand til, selv om de to neste kampene på programmet blir tøffe, særlig oppgjøret mot Chelsea denne helgen, sier West Ham-manager Avram Grant.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media