Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kampen om tittelen er i gang

New York er utsolgt på limousiner og penthouse-suiter og alle ladies and gangsters gleder seg. Grunn: Til natta skal tungvektstitlene nok en gang gjenforenes. For når Evander Holyfield (36) løfter armene mot Lennox Lewis (33) i Madison Square Garden, ligger det tre VM-belter i cocktailen. Det er fight night i Gotham City.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som muslimene reiser til Mekka og katolikkene til Roma er boksesportens broderskap nok en gang samlet i New York, New York. De siste dagene er lista av tilreisende A-kjendiser bare blitt større og større. Og blander du inn suspekte forretningsmenn - horer og halliker - og en god del tørste engelskmenn, får du en pugilistisk pilgrimsferd den amerikanske østkysten ikke har opplevd siden 70-åra.

Fem ganger pålydende

Sannsynligvis har det ikke vært så mange lugubre amerikanske drømmer på Broadway siden Muhammed Ali knuste nesa på Joe Frazier i 1971.

19 000 billetter er solgt til nattas VM-kamp mellom Holyfield og Lewis. I går gikk mange av dem til fem ganger pålydende under de enorme plakatene på Times Square. For sjøl om Las Vegas har betalt smokingskjorta for å bli klodens boksehovedstad, ligger den brutale grunnsteinen i Madison Square Garden.

Med Holyfield vs Lewis er tungvektsboksingen en tur hjemom.

Evander Holyfield - The Real Deal som han alltid har kalt seg - er mesteren som gjennom sin kristne tro og praktiseringen av denne faktisk har klart å bringe en viss form for verdighet tilbake til den herjede bokseringen. Sjøl da Mike Tyson spiste en del av øret hans som kveldsmat for 21 måneder siden, beholdt han fatningen. Og mot denne kjempen kommer Lennox Lewis - en engelskmann fra Jamaica og Canada.

Snill og veloppdragen

Til tungvektskollegiet å være en snill og veloppdragen kar han også.

Mike Tyson, derimot, sitter på cella si når Holyfield og Lewis gjør opp om WBC-, WBA- og IBF-titlene i Madison Square Garden. Etter overfallet på sine to medtrafikanter i fjor høst er han nok en gang redusert til TV-titter. Og liker han ikke programmet, kan han jo alltid slenge boksen etter en av fangevokterne.

For å få ut det myndighetene har sperret inne.