Kampen om Vålerenga

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har alltid vært mye ståhei rundt Vålerenga, helt siden pastor Hans Møller Gasmann innkalte til fotballmøte i Vålerengens Ynglingeforening for 102 år siden for å stifte Fotballpartiet Spark. Den offisielle fødselsdatoen for klubben er satt til 29. juli 1913. Helt fram til i dag har soknepresten i Vålerenga kirke spilt en aktiv rolle i klubben, ikke minst i krisetider da det er blitt innkalt til forbønnsgudstjenester. Stadig brukes menighetshuset som møtelokale for Klanen.

«Opp som en ståpikk! Opp som en ståpikk!» ropte Klanen da klubben rykket opp igjen til Tippeligaen i 1997. De var høyt oppe etter en to år lang redningsoperasjon der de var noen dager fra degradering til 8. divisjon på grunn av økonomisk kaos med millionunderskudd.

REVOLUSJONEN I VÅLERENGA begynte julaften 1994. Da ringte keeper Tore Krogstad fortvilet til sin gamle venn fra Strømmen IF, forretningsmannen Jon H. Nordbrekken og sa:

- Det er krise i Vålerenga. Vi skylder en hel million, og styret har trukket seg. Kan du hjelpe?

Det kunne Nordbrekken. Han fikk mobilisert hele klubben med Klanen i spissen som gikk gatelangs og samlet inn penger. Den trauste Røros-bonden gjennomførte en snuoperasjon som er blitt karakterisert som et økonomisk mirakel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer