Kampen som hadde alt: Hedret Ivers. Straffebom. Målfest. Kapteinen ut med akillesskade

Ydmyket Aalesund 5-0.

• Rosenborg - Aalesund 5-0

Lerkendal (Dagbladet) Rosenborg regelrett valset over Aalesund i serieåpninga.

Skåret i gleden er at kaptein Tore Reginiussen har røket akillesen, og trolig blir lenge borte fra fotballen, og Pål André Hellan måtte ut med strekk i låret.

30 sekunder tok det før målfesten var i gang. Etter et langt innkast fra Mikael Dorsin dukket Pål Andre Helland opp på bakerste stolpe og headet inn 1-0.

2-0 kom etter ett kvarter ved samme mann - denne gang med høyre fot etter en flott stikkpasning.

Men Rosenborg ville ikke stoppe scoringsfesten denne kvelden.

Tre minutter før pause dundret Ole Selnæs ballen i stolpen, på returene haglet det med avslutninger mot Aalesund-keeper Sten Grytebust før RBK-spiss Alexander Søderlund fikk avsluttet med en markkryper som fant nettmaskene.

Hedret Ivers Hele 19.872 tilskuere hadde møtt opp for å se Rosenborg mot Aalesund. Aldri har flere sett en serieåpning på Lerkendal.

HEDRET: Rosenborg-legenden Odd Iversen ble hedret før avspark. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
HEDRET: Rosenborg-legenden Odd Iversen ble hedret før avspark. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

De fremmøtte fikk også være med på å hedre avdøde Odd Iversen. Minuttene før kampstart stod de aller, aller fleste oppreist med RBK-skjerf over hodet og sang "Bilde tå'n Ivers".

Så startet altså festen på banen, med et Rosenborg-lag som var mange klasser bedre enn gjestene fra Aalesund.

Hedret Northug I pausen var det tid for hedring av en annen suksessfull trønder. Petter Northug var på banen også viste frem alle sine VM-gull.

Og Mosvik-gutten var imponert over det han hadde sett på banen.

- Fortsetter de med god offensiv fotball som dette så tror jeg det er stor sjanse for at gullet kommer tilbake til Lerkendal i år, sa Petter Northug.

RBK imponerte For Rosenborg imponerte virkelig i serieåpningen. Bunnsolide bakover og en midtbane med enorm løpskapasitet anført av Mike Jensen og ikke minst Fredrik Midsjø.

De to skapte ubalanse hele veien for Aalesund, vel vitende om at Ole Selnæs balanserte RBK-midtbanen som anker.

Med to kantspillere som utfordret hele tiden (Helland og Riski) og en sterk midtspiss i Søderlund virker det som trønderne virkelig kan ha noe på gang.

Sjanse på sjanse Søderlund satte inn 4-0 med venstrefoten etter pause, og det burde blitt mer. For eksempel da Pål Andre Helland bommet på straffe kvarteret før slutt etter å ha blitt felt selv.

Eller da samme mann to minutter senere kom alene med keeper og skjøt for svakt samtidig som han pådro seg det som så ut som å være en strekk bak i høyrelåret.

MÅLFEST: Rosenborg leverte varene på hjemmebane på Lerkedendal i serieåpninga. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MÅLFEST: Rosenborg leverte varene på hjemmebane på Lerkedendal i serieåpninga. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Men selv om to tomålscorere forlot banen på slutten stoppet ikke RBK å score. Fem minutter før slutt raget Tomas Malec høyest på et innlegg fra Jonas Svensson og headet ballen i mål til 5-0.

Aafk skapte ingenting Hva så med Aalesund? De ble kanskje preget av det raske førstemålet, men det var stusselig det de viste frem på Lerkendal-gresset.

Lange baller opp mot et Leke James som ble avkledd av RBK-stopperne var hjelpesløst.

Og defensivt manglet både muskler og riktig posisjonering. En del å jobbe med for trener Harald Aabrekk  før neste kamp er det i hvert fall. 
 

AKILLES: Tore Reginiussen har røket akillesen og måtte ut på båre. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
AKILLES: Tore Reginiussen har røket akillesen og måtte ut på båre. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer