- Kampen var like tøff som den så ut

Smaadal slet seg til poengseier i Fredrikshavn.

Lett tungvekteren Simen Smaadal slet seg til klar poengseier over dansken Kristoffer Storm i den første kampen i lørdagens Nordic fight Night-stevne.

- Kampen var så tøff som den så ut, men jeg var aldri rystet. Jeg kjente at han traff godt til kroppen et par ganger, men jeg fikk inn noen fine treffere selv også, og jeg er veldig fornøyd med denne kampen, sa Smaadal til NTB.

Han vant sin femte strake proffseier, og alt tyder på at han får være med i Sauerland-sirkuset videre.

En av dommerne hadde Smaadal foran med 59-54 i poengprotokollen, mens de to andre dømte 58-55 i favør Smaadal.

Han hadde dansken i kanvasen i den femte runden, men råsterke Storm kom seg på beina igjen og overlevde nedslagningen. Han klarte seg også kampen ut med et dypt kutt over venstre øye.

God kombinasjon - Det var en venstre-høyre-kombinasjon og en ny venstre som gjorde at han satte seg på baken. Det var en kombinasjon og et slag jeg hadde trent på og testet i garderoben like før jeg gikk i ringen, fortalte Smaadal.

Han vant den første runden, men ble presset av Kristoffer Storm de første tre rundene. Fra den fjerde runden fikk Smaadal mer kontroll, og det var i fjerde- og femte runde han avgjorde kampen.

Storm ga aldri opp, men presset på hele tiden. Han hadde litt flaks med at dommeren ikke ga ham advarsel for en del farlige slag på baksiden av hodet.

Ga alt - Jeg kunne ikke slappe av et sekund i denne kampen. Konsentrasjonen måtte være på topp hele tiden, for Storm var jo på meg hele tiden. Jeg ga absolutt alt, og det merket jeg i siste runde. Da sloknet jeg litt. Det var vel noe alle så, sa Simen Smaadal til NTB.

- Hva nå?

- Nå må jeg ta en prat med Nisse Sauerland. Jeg håper jeg har overbevist så pass at jeg får fortsette i denne stevneserien, og jeg håper at jeg er tilbake i ringen allerede i juni, for da er det planlagt et nytt Nordic Fight Night-stevne her i Danmark, sa Simen Smaadal, som bokset kveldens aller første kamp i Arena Nord.

- Vi visste at Storm var sterk, men det fikk Simen vist at han var også. En klar seier, selv om Simen var litt i halvsvime mot slutten, sa trener Thomas Hansvoll i en kommentar.

(NTB)