Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kampene vi aldri glemmer

Alle snakket om Milan- Liverpool i går. Ble du lei? Synd for deg, for praten vil fortsette. Noen oppgjør dør nemlig aldri. Her er noen eksempler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble Dagbladets lesere spurt: Hvilke fotballkamper kan måle seg med Milan- Liverpool?

Her bringer vi et utvalg av svarene som ble lagt inn på dagbladet.no - ispedd responsen fra noen kjente ballfolk.

Johan Oltedal:

Historisk kamp!!!: Det er to andre kamper som jeg har sett som kan måle seg med denne kampen, nemlig Liverpool- Alaves 5- 4 og Norge- Brasil i VM-98. Dette var en helt sinnssyk fotballkveld.

Halo!:

Seff er det kamper som har vært kulere!: Minner om Norge- Brasil 4- 2??? Ingen kamper som kan måle seg med den!

Karen Espelund, generalsekretær i NFF:

-  Det er vanskelig, men vi har flere store med norske lag involvert som jeg har hatt ekstra mange følelser knyttet til. Seieren over Brasil i VM er jo helt åpenbar. Da var jeg så heldig å være til stede. Det var jeg også da kvinnene vant VM-finalen på Råsunda i 1995, 2- 0 over Tyskland. Jeg vil også nevne RBK- Milan. Den så jeg foran tv-en, men for en kveld for norsk klubbfotball. Onsdagens kamp hadde svært mye nerve, og er absolutt en av de store.

Sindre Sætre:

Historisk kamp!: Dette er definitivt den beste kampen jeg noensinne har sett. Den var full av spenning hele kampen, og det var helt sinnssykt kult at Liverpool endelig vant Champions League igjen.

Ivar Morten Normark, Aalesund-trener:

-  Da må jeg trekke fram Portugal- Nord-Korea fra 1966. Jeg var tre år, og så kampen på svart-hvitt-tv. Jeg husker det som at jeg fikk lov å være seint oppe, men det kan godt hende det bare var en barneillusjon. Men helt garantert er det at Eusebio var fantastisk i den matchen. Det var et stort øyeblikk for en liten pode. Og så husker jeg da Leeds tapte E-cup-finalen for Bayern München i 1975. En skandalematch - dommeren ga dem 2- 0-seieren. Det er også et spikret minne. Det samme er semifinalen i 1982 - Frankrike- Vest-Tyskland.

Arne Scheie, NRK:

-  Ja, jeg så dere stilte det spørsmålet. Og det kommer an på hva du ser etter. Det var en fantastisk førsteomgang av Milan, og like fantastiske 6,47 av Liverpool - kampen ble jo utrolig spennende. Når jeg skal ramse opp store kamper, på vegne av meg selv og det norske folk, gir jeg ikke slipp på Norge- Brasil i 1998. Jeg tilhører ikke dem som mener at somrene var så mye bedre før. Men det finnes noen av eldre årgang også: VM-finalen i 1966 var veldig stor. England- Vest-Tyskland i 1970 - svær. Det samme var Vest-Tyskland- Italia i samme mesterskap. Du vet, etter den kampen - som Italia vant 4- 3 - sa den tyske kommentatoren noe sånt som: «Det kommer til å bli spilt mange, mange kamper, men ingen som denne.» Du skal ikke bare ha én kamp? Må nevne Milan- RBK fra 1996 også. Og mesterligafinalen fra 1994, da Milan slo Barcelona. Den gangen spilte italienerne i 90 minutter sånn som de gjorde før pause mot Liverpool. Fantastisk, selv om det ikke var noen spenning. Jeg glemmer heller ikke Vest-Tyskland- Frankrike fra 1982, den semifinalen i Sevilla, vet du, da det ble 3- 3 og straffekonkurranse og Frankrike ble slått ut. Ja, nei ... Tror vi stopper der, jeg.

Kimseballe:

Man Utd- Bayern: Jeg mener det er en kamp som kan måle seg med AC Milan- LFC, for eks. Man Utd-Bayern, da Man Utd klarte å skåre på overtid, og alle trodde det var over - den kampen er super den også.

Cathrine Sandnes, kulturredaktør i Dagsavisen:

-  Norge- Brasil må selvfølgelig med. En av de rareste kampene jeg har sett. Men rekka er lengre enn som så. Frankrike- Brasil i 1986 var fantastisk. Og Brasil- Nederland fra 1994. I samme mesterskap har du også Argentina- Romania. Det ble mye VM her nå ... Ta med finalen også, Brasil- Italia.

Conan:

Tidenes flopp: Det burde vore 5- 0 før LFC reduserte. Spelemessig var Milan overlegne, og av seksmålskampar er vel dette ein av dei spelemessig svakare eg har sett. LFC er ikkje i stand til å spele godt, og slik sett er det ein parodi at dei i dag har ein pokal (som eg håpar allereie er øydelagt).

Erik Holtan, Odd og Norge:

-  En av de store kampene er Norge- Brasil i 1998. Og noen av oss godt voksne husker også Brasil- Italia fra VM 1982. Det var en utrolig jevn kamp der lagene fulgte hverandre, og vi hadde profiler som Zico, Socrates, Rossi og Zoff. Den sitter spikra i minnet. Men den beste av dem alle er cupfinalen 2000. Odd slo Viking. For meg er den størst, i hvert fall ...

Einar:

Pool- Leeds: 

Elland Road 13.04.91:

Leeds- Liverpool 4- 5.

Anfield 20.01.96:

Liverpool- Leeds 5- 0. 

Elland Road 04.11.00:

Leeds- Liverpool 4- 3. 

Elland Road 03.02.02:

Leeds- Liverpool 0- 4.

Ben:

Tidenes beste finale: Nottingham Forest- Malmö 1- 0 i 1979 er den beste finalen gjennom tidene! Det er det ingen som helst slags tvil om.

r00ney:

Mange andre ..: Det er en del matcher som kan måle seg med den ... For å dra frem noen: Tottenham- Man Utd 3- 5 ... VIF- Sandefjord 5- 3 ... Bayern München- Man Utd 1- 2 ... Juventus- Man Utd 2- 3 ... VIF- Sogndal 3- 3 ...

STRAFFE? Minst to tvilsomme straffeavgjørelser i Champions League-finalen. Her er det Liverpools Luis Garcia som vil ha hands på Milan-stopper Nesta. Denne gangen vinket dommeren kampen videre.
FOTBALLFAN: Cathrine Sandnes, kulturredaktør for Dagsavisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!